Teológiát szeretnék tanulni, mit tudok kezdeni vele az életben?
Még nem vagyok biztos benne hogy pap szeretnék lenni.
Szóval ha nem leszek az mit tudok vele csinálni ?
A pázmányon teológia szakon jól oktatják a filozófiát ?
Civil teológus lány leszek nemsokára, a Pázmányon kezdtem, nemrég átjelentkeztem máshová.
A Pázmányra 2 évet jártam, és kiváló, ezt értsd szó szerint. A filozófia tanszék pedig főleg. Nagyon sok filozófia van a képzés első 2 évében, után szigorlat, de nagyon jól tanítják a híres és kitűnő professzorok, nekem olyan alapokat adott, hogy sosem felejtem el.
Végzett teológusként elméleti munka várhat, kutatás, bibliai nyelvekben való fejlődés, érdemes doktorálni, mert azzal lehet igazán valamire vinni, aztán a teológus szakon tanítani, vagy külföldi lehetőség is elképzelhető a kutatásra, tanításra, ha igazán jó vagy. Mindezt az Egyház keretein belül. Ha kérdésed van még, írj nyugodtan.
Ez nagyon biztatóan és jól hangzik!
Mennyire nehéz bejutni a teológiára? (lesz 1 emeltem filozófiából és 2 nyelvvizsgám ha minden igaz)
Én még a régi érettségi rendszerben érettségiztem, csupa középszinttel. 1 nyelvvizsgám volt, meg egy hittan választott érettségim. Minden érettségi tárgyam ötös lett, azaz kitűnő voltam. Akkoriban a Pázmány még a központi felvételi lapon se volt megjelölve, a saját jelentkezési lapjukat kellett beadni, plébánosi ajánlással, keresztlevéllel, bérmalevéllel, önéletrajzzal. Behívtak egy szóbeli elbeszélgetésre, kb 10 percig beszélgettünk azzal a proffal, akit a mai napig nagyon szeretek, és az egyik legjobb fej a Pázmányon. Elvileg egy hittankönyv volt megadva, hogy készüljünk, gyakorlatilag úgy beszélgettünk, mint 2 vallásos. Nem volt egy teljesíthetetlen feladat.
Egy hét múlva jött a papír, hogy felvettek. Na de akkor még Neptununk meg ETR-ünk se volt, kézi rendszer szerint sorakoztunk az egyetem előtt minden vizsgajelentkezéskor (ezt a gyakorló egyetemisták el tudják képzelni, hogy mit is jelent...), szóval azóta nagyot változott a világ meg a felvételi rendszerük is, tehát a mostanit nem tudom. Inkább kérdezd meg a tanulmányi osztályt telefonon, az a biztos. Nagyon kedves emberek ülnek ott, profi csapat, szívesen segítenek.
Azért sokszor elgondolkodom, hogy milyen vén vagyok már... :-))))
Hát, hát... alig merem leírni... 25 vagyok :-)))
Szóval 2004-ben érettségiztem, akkor fel is vettek, aztán személyes okok miatt halasztottam, átjelentkeztem, szóval nem volt egyszerű, de mostmár lassan befejezem.
Te gondolkoztál már azon,hogy teljesen Istennek szenteld az életed ?(konkrétan hogy apáca legyél)
Lehet hogy egy kicsit már eltértem a tárgytól...:)
Igen, mint ahogy minden vallásosnak megfordul a fejében életében legalább egyszer. De a teológiához nem követelmény, csak a papok nőtlenek, a civil teológusok, legyenek akár férfiak vagy nők, családosak is lehetnek. Gondolom, ezt te nyilván tudod.
Én egyelőre maradok a családi terveimnél, de ha nagyon nem jönnek be, akkor el fogok gondolkozni, hogy vajon milyen irányba kell továbbmennem, mert mindennek megvan a maga oka. De ez már tényleg nem tartozik a tárgyhoz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!