Ha mindenből leérettségizek előrehozottan akkor mehetek utána egyetemre?
Figyelt kérdés
Egy 5 éves kéttannyelvű középiskolába járok és ha 12-dikben leérettségizek mindenből (magyar, matek, töri, angol, +1) előrehozottan akkor már nem kell 13-dikba járnom? Mehet rögtön egyetemre? (ha persze megvan a pontszáma)2011. máj. 1. 17:01
1/7 anonim válasza:
NEM! Hiszen akkor nem lesz meg a középiskolai bizonyítványod, nem lesz lezárt 13. éved...
2/7 anonim válasza:
Az hogy leérettségizik mindeből gondolom feltételezi azt hogy osztályozó vizsgát tett a kellő tantárgyakból, úgyhogy szerintem igen, de érdeklődj a tanároknál.
3/7 anonim válasza:
Ha meg tudsz tanulni mindent addigra, akkor szerintem mehetsz. Elvégre leérettségiztél. De ez úgy működik, hogy ha valamiből előrehozottazni akarsz, akkor osztályozó vizsgát kell tenned mind az 5 tantárgy 13. évi tananyagából.
4/7 anonim válasza:
Ha jó vagy, akkor úgyis elvégezheted előbb a középsulit, talán lehet személyre szabott tanrendet igényelni, kérdezd meg az igazgatótól.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem se lehet, mert hiába teszek tantárgyi vizsgát abból az 5 tárgyból, ha 13-ba más tantárgy is van. Vagy elég ha abból az 5 tantárgyból van meg a 13-os bizonyítványom?
2011. máj. 1. 18:36
6/7 anonim válasza:
Nem elég, az összes tanult tantárgyból le kell osztályozó vizsgáznod, nem csak az érettségi tárgyaidból.
7/7 anonim válasza:
Nem lehet, nem lesz érettségid. Érettségi vizsgát egy tantárgyból akkor tehetsz, ha teljesítetted a követelményeket, általában pedig akkor, ha az utolsó évfolyam elvégzése után bepecsételték a bizonyítványba, hogy "érettségi vizsgát tehet". Ha mindenből előrehozottat teszel, akkor is az osztálytársaiddal együtt kell jelentkezned újból a vizsgára, csak vizsgáznod nem kell már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!