Melyik a jó választás?

Figyelt kérdés

Van egy végzős gimnazista. Csupa ötös minden tantárgyból (2 vagy 3 van, amiből négyes), nyelvvizsgája van, úgy döntött, hogy főiskolán, majd egyetemen akar tanulni gazdaságinformatikus szakon.

Korábban angol fordító akart lenni, de rájött, hogy túképzés van belőle, ezért módosítani fog a felvételi jelentkezésen, hogy az anglisztika kerüljön második helyre. Úgy vélekedik most, hogy az anglisztika a büfészakok királya, angol fordítókból, nyelvtanárokból pedig Dunát lehetne rekeszteni.

Mostanában viszont folyton azon filozofál, hogy a diplomásokat mindenki lenézi, valamint lehet hogy valami szakmát kitanulva (ács, villanyszerelő, CNC-marógép kezelő) jobban el fog tudni helyezkedni vagy többet fog keresni, például Ausztriában.

Ti mit választanátok a helyében?

2011. ápr. 27. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Senki nem nézi le a diplomásokat, de az is tény, hogy a jó szakemberből meg hiány van. Én most egyetem mellett végzek egy OKJ-t. Nem könnyű, de legalább lesz egy szakmunkás végzettségem, ha a diploma még sem jön be.
2011. ápr. 27. 15:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Az egyetemet nappali munkarendben végzed, vagy esti/levelezős? Létezik olyan, hogy egy OKJ képzés legyen esti/levelezős munkarendben? Például villanyszerelőnek jól jöhet tanulni, de nem tudom hogy levelezős villanyszerelés létezik.
2011. ápr. 27. 17:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyetemet aki megteheti levelezősön végezze el az tuti.

Mert Egyetem mellet lehet dolgozni így pénzt is keresel és tanulsz is. Nem pedig csak lógsz a levegőbe.

2011. máj. 16. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!