Milyen szakmát tanuljak?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok, és igazából nem nagyon érdekel semmi. Igazán okosnak sem érzem magam annak ellenére, hogy 5-ös vagyok mindenből a gimiben (illetve mostmár csak 4-es, most vagyok 11-edikes, de eddig 5-ös voltam), mert nem tudok semmit, csak magoltam végig. Nem nagyon érdekel a tudomány. Így aztán arra gondoltam, hogy valami szakmát nézek, mert ugye valahol muszáj tovább tanulnom... Szóval mit ajánlotok? Matekot és kémiát utálom, töriből semmire se emlékszem és már 9 óta nem tanulok rá, irodalmat nem nagyon szeretem mert egy belemagyarázás az egész, biosz elmegy, fizika elmegy, földrajz elmegy, és van egy felsőfokúm angolból. Valami olyat szeretnék ami azért nem minimál bért keres :), hanem meg lehet belőle élni normálisan. Ezzel most NEM milliókra gondolok, csak legyen egy házam, kocsim, és ha szeretnék valamit akkor azt általában meg tudjam venni. Várom a javaslatokat :)
2011. ápr. 21. 22:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen válasz még egy nyelvet az angol mellé.Mindegy melyiket,ha már van akkor jó.Fókuszálj rá a kommunikációra.Az emberekkel való "bánásmódra",kapcsolatteremtés,vállalkozás,módszertanok.Ezek nagyon fontosak a mai világban,hogy legalább középvezető lehess.Bár sokszor a kapcsolatok többet érnek
2011. ápr. 21. 22:27
 2/6 anonim ***** válasza:
ennyit erről, hogy aki 4es 5ös volt gimnáziumban....sok csoporttársam is az volt, aztán egyetemen nem sokat jelent...középvezető és feljebb lévő állásokat meg hagyd meg szépen a diplomásoknak
2011. ápr. 22. 06:38
 3/6 A kérdező kommentje:
A kommunikációban meg a kapcsolatteremtésben sosem voltam jó, nem vagyok valami nagy társasági ember :D.
2011. ápr. 22. 08:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Értem a problémádat. Szerintem ez majd megérik, de lehet hogy csak 23.25-30 évessen addig várd ki. Csinálj hasznos dolgot, de így ne menj egyetemre, mert 3-4 évig tanulni olyat ami lehet hogy nem is fog érdekelni az nagy butaság lenne.

Viszont jó hogy ezt felismerted, ez nagy lépés.

Végezz el sztem egy sima okj.s vizsgát akár levelezőn estin. Ebbe most is belekezdhetsz, mert mire végzel vele addigra az érettégid is meglesz.

Tippnek: vendéglátói szakirány jó 5let sztem. Itt ne számíts nagy fizukra, viszont mivel társalgási szinten beszélsz angolul vagy námetül elmehetsz külföldre illetve hajóra dolgozni. És ebben a szakmában 2-3 év alatt megalapozott magad elég szépen, és ez idő alatt kirajzolódik majd mi is érdekel igazán. Ha nem akkor is kommunikációs szinten beszélsz majd idegen nyelven, ami előnyt élvez sok helyen. Ez megéri, és utána gondolkozz hogy mi érdekel. Ezenkívül sok helyet megismersz egy külföldi útnál,=földrajz

Középvezetői babárokra ne akarj szert tenni. És a diplomára se nem neked való még.

2011. ápr. 24. 14:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy közbe meg itthon olyan sokat várnak el tőlem. Eddig úgy volt, hogy orvos leszek meg mit tudom én, de igazából azt is csak a pénz miatt akartam. Nem nagyon izgat semmilyen téma meg munka, csak hogy legyen pénzem, meg tudjak élni. Eddig akartam, hogy gazdag legyek, de mostmár az sem érdekel, csak éljek meg egy átlagos színvonalon, hagyjanak békén és elvagyok a házamban, ahol megvan mindenem amire szükségem van. Ennyi is elég nekem. Csak mindenki olyan sokat vár el, és már elegem van, hogy tudnom kéne hogy hova akarok menni tanulni, és hogy mit akarok csinálni egész életemben... Honnan kéne tudnom? Tanulni meg végképp nem akarok... Az csak valamihez szükség, de nem nagyon érdekel :/
2011. ápr. 24. 21:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Sz*rd le hogy mit várnak el tőled mások. Nem ők fognak gürizni pl fősulin egyetemen hanem te. Ne másoknak akarj megfelelni, és ne a szüleidnek. Nagyon frankó hogy kitűnő vagy négyes tanuló vagy, de nézd meg magad, csak magolsz, és nem tudsz semmit, nincs semmmi tudásod, mert amit kell megjegyzel és utána el is felejted. A műtőasztalon mit fogsz majd elfelejteni ha orvos leszel???

Ezt minden rossz szándék nélkül mondom csak azért hogy te is lásd jól a helyzetedet.

Menj el egy okj -s szakmára nézegesd a szakokat, de így ne menj fősulira vagy egyetemre mert nem oda való vagy. Ha el is végzed soha nem leszel megbecsült szakember mert nem érdekel amit csinálsz ezért várj még vele.

Okj szakma kell neked, és egyre ritkulnak azok akik átlag felett élnek.

Barátom vannak akik még egy ruhaboltba se tudnak elmenni és güriznek ezerrel, ugyh ne siránkozz, hanem nézz valami okj szakmát és kész. A diplomáról meg tegyél le. Anyád nem fog belehalni ha nem leszel tökéletes, jobb ha hozzászokik a gondolathoz, mert senki se az. Utolsó előtti voltam

2011. ápr. 24. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!