Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha vidékre vesznek fel egyetem...

Ha vidékre vesznek fel egyetemre át lehet egy idő után jelentkezni Pestre?

Figyelt kérdés
A legtöbb egyetem, amit megjelöltem az vidéken van és mivel Pestre a legnehezebb bekerülni nagyobb valószínűséggel kerülök be vidékre. Államilag támogatottra át lehet jelentkezni? Köszönöm!
2011. ápr. 16. 21:58
 1/9 anonim válasza:
Ha államilag finanszírozottra jársz, nem kötelesek átvenni államilag finanszírozottra. Ők döntenek...és úgy fognak, hogy csak költségtérítésesre vesznek át.
2011. ápr. 16. 22:14
 2/9 anonim válasza:
Ja és megvan szabva egyetemenként, hogy mennyi sikeresen lezárt félévednek kell lennie.
2011. ápr. 16. 22:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát jó akkor ezt úgy tűnik fújhatom...Azért köszi!
2011. ápr. 16. 22:17
 4/9 anonim válasza:

Sajnálom! :(

Azért járj utána, én onnan tudom, hogy barátnőm 2 éve váltott.

2011. ápr. 16. 23:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Az átlagod se mindegy nekik persze hiszen 2-esekkel minek vennének át. Másrészt nem egy olyan szak van, ami vidéki egyetemen erősebb,mint pestin.
2011. ápr. 17. 02:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Csak a barátnőmékkel beszéltünk róla, hogy bizonyos számú lezárt félév meg jó átlaggal átvehetnek államilag támogatottra is. Nekem igazából azért lenne jó, mert inkább ide húz a szívem a családom, a barátom és a barátaim miatt és minden hétvégén hazajönni elég költséges lenne. Na mindegy majd csak lesz valahogy, ha meg nem lehet ilyet csinálni akkor sem fogok belehalni :).
2011. ápr. 17. 10:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Így van, nem lehet belehalni :) Jártam vidéken is meg Pesten is - vidéken jobb volt a közösség, jobban összekovácsolódtunk, hétvégékre bent maradtunk a koliban, kirándultunk, buliztunk. Együtt készültünk a vizsgákra, valahogy nyugisabb élet volt volt. Szóval, nem kell aggódnod :D
2011. ápr. 19. 10:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor rendben :)! Annyit még tudna nekem valaki segíteni, hogy a busz vagy a vonat az olcsóbb?
2011. ápr. 19. 14:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát ha jól tudom a busz, vagy ugyanannyi az ára. De készülj fel,hogy nem sok különbség van.
2011. ápr. 20. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!