Mit érdemes tanulnom, ha ezek érdekelnek?
Pl. egy múzeumnak az igazgatójaként dolgozni, vagy lakberendező, esküvőszervező. vagy pl egy újságnak a főszerkesztője.
Ami nem unalmas hétköznapi munka. De pl séf is szivesen lennék egy étteremben. vagy egy étteremnek a vezetője. Szerintetek?
És hogyan juthatok el odáig, hogy betöltsem ezeket a pozíciókat?
azért krédeztemmeg, hogy mit érdemes ehhez tanulnom. mégha nem is igazgató, de azon a pályán elhelyezkedni..
mellelseg ment a minusz..... minek válaszolsz, ha egyáltalán nem hasznos?
Múzeumigazgató: Milyen múzeumnak az igazgatója? Természettudományi? Hadtörténeti? Népművészeti?
Természettudományihoz: biológus, geológus, antropológus
Hadtörténeti: történész
Népművészeti: néprajz, értelemszerűen, stb.
Vagy ha nem, hát minimum művelődésszervező, de pusztán ennyi még kevés. Ezek után kiemelkedőnek kell lenned a szakmádban, plusz vezetői képességekkel kell rendelkezned, plusz fejlesztened kell magad: önismereti, kommunikációs, közművelődési tréningek, gazdasági ismeretek! - ez utóbbi nagyon fontos. Ezek után, mivel a múzeumok az állami szférához tartoznak, várnod kell a lehetőséget, hogy megpályázhass egy megüresedő állást, amit egy jó projekttel el is kell nyerned. Addig célszerű közalkalmazottként, a bértábla szerinti jövedelemmel beérve, múzeumban dolgoznod, bedolgoznod magad - politikai kapcsolatrendszer nem hátrány. Ambíció kell hozzá rendesen, hogy mindenkivel elhitesd, rátermett vagy a feladatra.
Az étteremvezetést könnyebbnek gondolom: vendéglátós végzettség, gazdasági ismeretek, egy jó ötlet, tőke, vállalkozás.
Lakberendezés, esküvőszervező - ezek azok a szolgáltatások, amiket sosem vennék igénybe, de ne magamból induljak ki, újgazdagék és sznobék biztosan tejelnek egy egy ízlésesen berendezett lakásért vagy egy ötletesen megrendezett esküvőért. Pénz van benne, gondolom kapcsolatok és jókora kreativitás kell hozzá, hogy kitűnj a tömegből és téged válasszanak, aztán meg továbbadják egymásnak a telefonszámodat.
A lényeg, hogy mindegyikhez több vagy kevesebb idő és kitartás szükséges, hogy végül elérd a célod, amit megálmodtál.
Remélem, tudtam segíteni.
sajnálom, hogy magyarországon ilyen rossz indulatú emberek élnek... :( namindegy... És nekem erről az a véleményem, hogy aki nem mer nagyot álmodni, abból soha nem lesz semmi... Most nem azt mondtam hogy én ezek leszek, de hogy nem leszek wc pcoló, vagy eladónő, az is biztos.
az utolsó előtti válaszadónak köszönöm. legalább ő adott egy normális választ.
Több kommentet köszönöm szépen nem kérek.
Csak mindenki leírta a valóságot! Ezeket a szakmákat nem lehet "tanulni" ezekhez csak "úgy" el kell jutni.
Amúgy Magyarország mindig, minden körülmények között NAGYBETŰ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!