Magyarországi egyetemeken, melyek a legkeresetebb szakok?
Ja, és majd elfelejtettem, ennek oka is van ám.
Ugye vannak olyan emberek, akik nem feltétlenül értelmiségi pályára valók, vagy egész egyszerűen lusták, de mégiscsak kéne nekik egy diploma, mert jól néz ki. Ők jelentkeznek a büfészakokra, valami szarabb helyre biztosan be is jutnak, mert manapság bármilyen hülyét felvesznek valahová, akit nem, az már gyógypedagógiai eset. Ezeknek az embereknek a többsége el is végzi az adott egyetemet/főiskolát, elment rájuk jó sok állami pénz, és végül majd a Mekiben találkozhatunk velük.
Nehezebb szakokra (pl. mérnöki, természettudományi) meg csak azok mennek, akiknek van valaki sütnivalójuk, meg nem is annyira lusták hozzá. Nyilván ez a kisebbik csoport, gondolom, nem kell részleteznem. És nekik bizony lesz munkájuk is a szakmában, ha elvégzik, persze azt meg nem könnyű.
Az ügyvédről azt mondják, hogy sok van belőlük, de ennek ellenére szerintem még mindig megéri annak tanulni. A gond az vele, hogy 6-8 évig eltart, amíg végzel mindennel, és rendesen munkába állhatsz.
A politológiáról nem tudok sajnos semmit...
A politológia ez:
Szerintem ennek semmi értelme. A jog egész jó, csak nagyon sokan tanulnak jogot, és inkább ismerősök, kapcsolatok alapján van az elhelyezkedés.
Vegyészmérnök, élelmiszermérnök, biológus! A természettudományos képzés hanyatlik és van kereslet rájuk!!
Az ide felvételizők alig 3%-a jelölte első helyen ezeket..
Ezek nem "divat"szakok!! El lehet helyezkedni velük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!