Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miket válasszak emelt szintű...

Miket válasszak emelt szintű képzésnek?

Figyelt kérdés
A matek-fizika kiesett, mert nem tudok rajzolni, szóval nem lennék jó mérnök. Magyar-töri sem jó, mert inkább reál beállítottságú vagyok. Leginkább a matek-töri érdekelne. Arra lennék kíváncsi, hogy ezzel tudok-e olyan szakra felvételizni, ahonnan majd jól el tudok helyezkedni, és jól fizető állásom lesz (a dolgok jelenlegi állása szerint).
2011. ápr. 10. 09:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Közgázos középiskolába jártam és a legtöbb közgazdász szakra matematika-történelem a felvételi tárgy. Szabadon választható a matematika, történelem, idegen nyelv, közgazdasági alapismeretek a gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus és vendéglátás, nemzetközi gazdálkodás szakon, ameddig pénzügy és számvitel szakon a matematikának kötelező az egyiknek lenni, míg a többi (nyelv, közgazdaságtan, történelem, idegen nyelv) lehet a másik, szabadon választott.

Sok mindent hallhatsz a közgazdász képzésről, én szeretem, ezzel szeretnék foglalkozni. Ha érdeklődnél netán iránta, akkor ülj be egy egyetemi előadásra, ne a nyílt napra, mert akkor általában megjátszák magukat és hallgass végig egy órát. Nekem ezt tanácsolták, de sajnos nem tudtam felmenni, pedig tényleg érdekes lehet, főleg úgy, ha egy ismerősöddel ülsz be úgy, hogy ő már odajár és tud mondani praktikákat. Lehet egy tök érdekes bemutató óra után egy halál unalmas órát tartani az egyetemi hallgatóknak.

Ha netán érdekelne valamelyik szak, tudok némelyikről felvilágosítást adni, én gazdálkodási és menedzsment szakos vagyok. :D

Sok sikert! ;)

2011. ápr. 10. 10:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságelemzés érdekelne a KTK-n, a GTK-n pedig gazdaságinformatikus kar. Ezekkel hogy lehet elhelyezkedni?
2011. ápr. 10. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!