Orvosi képzés. Hogyan?
Sziasztok!
Szeretnék orvos lenni, de nem vettek fel a gimnáziumba, csak szakközépbe. Az lenne a kérdésem, hogy mik az elvárások egy orvosi egyetemre való jelentkezéshez és hogy lehet államilag támogatottan bejutni? Megy a biológia, és tanulással a kémia és a fizika is. Minden vágyam az, hogy orvos lehessek, de nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy ezt bármikor is saját zsebből lehetne fizetni. Szóval mit kéne tennem ahhoz, hogy bejussak államilag támogatott orvosi egyetemre?
F/15
Szia!
Először is leírnám, hogy 15 évesen még ne stresszelj ilyen dolgokon, de azért a tanulást ne hanyagold. Megsúgom, hogy egy gimnáziummal nem biztos, hogy jól jártál volna, ugyanis én gimnazista vagyok (országos szinten elég elismert), most érettségizek és mégis arra kényszerülök, hogy halasszak egy évet. Lesz egy szabad évem felkészülni biológiából és kémiából, nyelvvizsgám már van. Szóval, ha netalántán elsőre nem is vesznek fel, megpróbálod később egy-egy kijavított érettségivel. De mondom, hogy ezen még ne agyalj 15 évesen, csak nem árt ha tudod, hogy orvosira biosz és kémia vagy fizika kell (kémiával jobban jársz) így most törekedj ezekre a tantárgyakra és majd 3-4 év múlva tedd fel megint a kérdést :) Egyébként meg az, hogy nem tudjátok kifizetni, szerintem nem új dolog, ugyanis Magyarországon gyakorlatilag senkinek sincs félévente 1 millió forintja, ugyanis orvosin annyi a tandíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!