Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan munka amihez nem...

Van olyan munka amihez nem kell sok mindent tudni, de eltarthatod magad belőle?

Figyelt kérdés
11-edikes vagyok és mivel semmi nem érdekel, utálom az egész tanulást, úgy döntöttem az érettségi után elmegyek dolgozni, csak nem tudom hova. Most nem azt kérdezem, hogy hogy lehet diploma nélkül milliókat csinálni, hanem hogy van-e olyan munka amihez nem sok minden kell, és ott dolgozhatok és kapok annyi összeget amivel fenn tudom tartani magam életem végéig egy normál színvonalon.
2011. ápr. 5. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:
politikus
2011. ápr. 5. 15:44
 2/4 anonim ***** válasza:

képviselő,

De azért valami csak érdekel?

És ha úgy kezdenél válogatni a szakok közül, hogy kizárod, ami tutira nem érdekel? Gondolom ilyen azért csak akad. Kukás biztos nem akarsz lenni.

Az hogy mennyiből tudod, akarod eltartani magad, a szívolnaladtól is függ.

Van aki 200E-ből sem tudja, van aki csak 80E-ből él.

A Buszsofőrök ha jól tudom elég jól keresnek(bár a média épp az ellenkezőjét ontja, több ismerősöm is többet visz haza, mint a tanult emberek)

De ha gondolod, komolyabban is utánanézek pár szaknak neked

2011. ápr. 6. 12:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszönöm az ajánlatot, amit el is fogadok. Azonban meg kell említenem, hogy engem tényleg semmi nem érdekel. Nem tudom, hogy miért. Régen orvos akartam lenni de igazából csak a pénz miatt. 5-ös vagyok a suliban, de nincs valami nagy tudásom mert igazából sokat felejtek, és szinte csak magoltam. És mostanában a sulival se vagyok kibékülve. Ebben az évben rontottam is, ami sajnos már beszámít a pontokba. Ha több energiát fektetnék a tanulásba, főleg jövőre az érettségire, akkor nyilván jól sikerülne, de egyszerűen elegem van az elvárásokból, és hogy semmi nem elég. És valójában rádöbbentem, hogy semmi ambícióm, csak a pénzért dolgoznék, de egyébként semmi nem érdekel. Szóval ez a szitu. De már most aggódok, hogy hogyan fogok pénzt keresni...

2011. ápr. 6. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Fiú vagy, vagy lány?

Érdekelnek művészeti oktatások? Sport? Ha jól tudom a személyi edzők nem panaszkodhatnak.

A rendszergazda szakma is használható, de csak akkor, ha nem általános rendszergazda, hanem szakosodott.

Ha jól tanulsz (ahogy írtad) akár weboldalkészítéssel is foglalkozhatnál.

Nem tudom mik a kedvenc tárgyaid. De azt viszont tudom, hogy fizikatanár szakon csak 4 fő diplomázott pár éve, és már most is hiányszak. Ilyen még a matektanár, kémiatanár. Általánosságban a természettudományi szakok, szóval ezekkel valószínűleg jól is lehetne keresni.

De én csak tanácsokat próbálok adni, nem akarlak befolyásolni, csak segíteni.

A felvételizőknek sánt könyveket mondjuk már most elkezdhetnéd nézni, szerintem ez nagyon jó: [link]

Tudom, nem most érettségizel még, de segíthet a döntéshozásban. Szakmákról ismertető vannak benne, melyikkel mennyit kereshetsz, hol és milyen képzések vannak.

Én pl. nem vettem meg, csak könyvtárból kikölcsönöztem, így a pénzem megmaradt, viszont meg is tudtam nézni.

2011. ápr. 6. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!