Milyen szakma való nekem?

Figyelt kérdés
Már hamarosan döntenem kell, hogy milyen pályát válasszak. Inkább a reál tantárgyakat szeretem (biológia, kémia, matek) és imádok rajzolni, de a szüleim ügyvédi pályára szánnak (amihez a humán tantárgyak kellenek), hogy felnőttkoromban legyen egy jól kereső állásom és a tudásom is meg van hozzá, csak engem nem nagyon érdekelnek a humán tantárgyak. Ti milyen pályát ajánlanátok, ami nekem való, és jól is keresnék vele? Köszi :)
2011. márc. 31. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ügyvédi pálya elég hosszú, mire jól fizetős lesz... ráadásul nem is illik hozzád az elmondás alapján.

Menj inkább biomérnöknek, gyógyszerésznek, kémikusnak.

2011. márc. 31. 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Előzőnek igaza van, gyógyszerész, vegyész, vegyészmérnök, biomérnök, esetleg orvos.

Egyébként szerintem, ha nem édekelnek a humán tantárgyak semmiképpen se kezd el a jogot, egyrészt, mert gyanús, hogy utálni fogod, másrészt sajnos (sajnos?) már nekik sincsen olyan jó dolguk, mert a jogi szakma is egy kicsit túltelített. Ráadásul ez a te életed lesz, nem pedig a szüleidé, és hidd el úgy érdemes ezt az egész egyetemet csinálni, hogy érdekel, amit tanulsz.

2011. márc. 31. 12:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mérnöki pálya mindenképp.
2011. márc. 31. 13:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Amúgy még annyival kiegészíteném a kérdést, hogy lány vagyok, és a humán tantárgyakkal így állok: nyelvtant szeretem, a történelem az elmegy, az irodalom és az idegen nyelv úgy ahogy van utálom...
2011. márc. 31. 13:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a reál tantárgyakat szereted/érdekel akkor felesleges humán szakra menni, nem is igazán tudsz vele a jogi szakon kívül elhelyezkedni vele, de arra meg felesleges menned szerintem, túltelített szakma az ügyvédi, mint már előttem írták.

Magyarázd el nyugodtan a szüleidnek, hogy egy mérnöki szakmával ugyan úgy / sokkal jobban lehet keresni mint ügyvédként, másrészt ez biztos állás, el fogsz tudni helyezkedni vele 100%-ig. Vegyészmérnököt vagy biomérnököt ajánlom neked, ez sok kemény matek, kémia és biológia, de ha szereted ezeket a tantárgyakat, akkor nincs gond!

Ha pedig a szüleid hajthatatlanok akkor vedd a kezedbe szerintem az életedet, 18 évesen TE döntöd el, hogy hol szeretnék tovább tanulni és mit, nem ők.

Sok szerencsét!

2011. márc. 31. 15:50
 6/7 Zoliol ***** válasza:
100%
Mérnökként sokkal jobban lehet keresni
2011. ápr. 2. 11:10
 7/7 anonim ***** válasza:

sztem is vegyészmérnök. rajztudásodtól függően esetleg grafikus, tervező, számítógépes grafikus vagy 3d modellező, de ezeket inkább hobbiból tanuld, elsődleges pályának kicsit rizikós.

ügyvédként max akkor tudnál normálisan elhelyezkedni, ha erős hátszeled lenne (papa-mama esetleg nagybácsi-nagynéni szintén jogász, és nem a mezei fajtából) egyébként egy irodában lennél kisegítő éveken keresztül egy mérnöki álláshoz képest fillérekért

2011. ápr. 3. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!