18 éves vagyok,egy közgazdasági szakközépiskolában tanulok nyelvi előkészítő (5 éves,ügyviteli szak,angol és német nyelvet tanulok) osztályban. Ez a 4.évem. Már meg van az ECDL,és az ECL vizsgám. A jogosítványom megszerzése is folyamatban van. A Kodolányi János Főiskola gazdálkodás menedzsment szakán gondolkodok,hogy majd érettségi után oda szeretnék menni. Van értelme ott továbbtanulni? Ha azt is elvégzem,jó,jól fizető munkám lehet majd?
Azért raktam ebbe a kategóriába a kérdésemet mert itt talán értelmesebb válaszokat kapok! Köszönöm előre is!
A Kodolányinak borzalmas híre van. Tanulj tovább szerintem, de ne ott. Megéri hajtani egy jó suliért, mert egy erős közgazdász-végzettséggel soha nem leszel munkanélküli. Viszont - pont azért, mert szinte minden vidéki főiskolán van több ilyen területű képzés - ez az a szak, aminél tényleg nem mindegy, hogy hol végeztél. Ha erős, színvonalas képzésben volt részed, akkor karrier terén határ a csillagos ég.
2011. márc. 19. 11:46
2/13 anonim válasza:
szia
Érdekes kérdes. Az az igazság, hogy én lenézem az ilyen főiskolák ilyen szakjait. (Lehet lepontozni...)
Kodolányi... menj inkább valami jobb nevű főiskolára, egyetemre. Van hasonló szak pl BGFen is, Corvinuson is (persze nem tudom hány pontod lesz) De Kodolányi nem egy nagy nevű főiskola. És mivel nagyon nagyon sokan járnak ilyen szakra szerintem elég nehéz lesz majd elhelyezkedned.
Menj valami értelmes szakmára ha tudsz. Pl mérnök, orvos akármi. Persze, lehet hogy már késő mert adott tárgyakat tanultál és érettségizel.
Vagy menj a BMEre én imádom:) Ott is van gazdasági kar.
2011. márc. 19. 11:48
3/13 anonim válasza:
továbbtanulni lenne értelme, de nem éppen a kodolányin. A gazdasági pályák mind túltelítettek, ahogy hallom ismerősöktől még a corvinusos diplomákkal is nagyon nehéz munkát találni, pedig annak legalább neve van.... Jól gondold meg. Elvileg neked lesz most egy szakmád, úgyhogy nézz körül kapnál e vele munkát, tudnál e vele dolgozni. Ha nem tudnál a mostani végzettségeddel elhelyezkedni, akkor menj továbbtanulni, mert arra mindenképp jó a továbbtanulás, hogy kiküszöböld a munkanélküliségét. Csak nagyon meg kell nézni, hogy milyen egyetemre menj, mert manapság, amikor már minden kisebb városban van valami noname kihelyezett egyetem, ráadásul minden második embernek már diplomája van, akkor nagyon nem mindegy, hogy ki melyik egyetemet végzi. Ezzel nem lehúzni akarom a kodolányt, lehet, hogy ugyanolyan a szinvonal ott is mint a corvinuson, de a kettő közül a corvinus, az aminek neve is van!
2011. márc. 19. 11:48
4/13 anonim válasza:
Szia!
Én magam is egyetemista vagyok és hidd el, hogy nem mindegy hol végzel.Mindenképpen egy neves sulit válassz, mert ma már azt nézik hol végeztél.Ez olyan mint mikor gimibe mentem, igaz , hogy a városomban sok gimi van, de mindenki tudja, hogy melyik az erősebb és melyik a "tingli - tangli".Ha már a nyelvek jól mennek, én olyan téren is szétnéznék...
2011. márc. 19. 11:55
5/13 anonim válasza:
Csak megerősíteni tudom az eőzők válaszát. Ha kilépsz a munkaerőpiacra, nagyon nem mindegy, mi van az önéletrajzodban. Ha már éveket szánsz az életedből arra, hogy egy főiskolát végigjárj, akkor az olyan legyen, ami tényleg neves és jó. Azt nem tudom, hogy jó-e a Kodolányi, de az biztos, hogy a nevestől elég távol áll. És gondolom, nem diplomás munkanélkülinek készülsz :)
2011. márc. 19. 11:56
6/13 anonim válasza:
Hamarosan a főiskolai diploma nem is fog számítani, mármint a telített szakmákban. Inkább ha időt és pénzt szánsz a továbbtanulásra (ami helyes), akkor menj egy egyetemre.
2011. márc. 19. 12:00
7/13 A kérdező kommentje:
Huhh,hát köszönöm a válaszokat! Orvosira meg mérnökire azért nem tudnék/akarnék menni,mert szakmai tantárgyaim voltak ami ugye közgáz suliban pl. gazdasági alapismeretek stb. Ez érdekel is. Én is arra gondoltam hogy ha meg lesz az érettségim,körülnézek hátha van valami munka,és akkor lehet hogy 1 évet kihagynék és inkább dolgoznék. Ha nincs,akkor továbbtanulok. De fősuli/egyetem mellett szeretnék valami kisebb munka után nézni,mivel sokan vagyunk a családban,anyu meg egyedül tart el minket.
A BGF-ről hallottam pozitív véleményeket. És természetesen fontos hogy legyen egy jó munkám(és diplomával ne legyek munkanélküli),meg ami érdekel is,tehát mindenképpen körülnézek,főleg ha ennyit tanultam eddig,megvan a nyelvvizsgám stb.!:)
2011. márc. 19. 12:01
8/13 anonim válasza:
Ez csak egy jó tanács: ha aktívan akarsz főiskola-egyetem mellett dolgozni, akkor mindenképp levelezőre menj. Sajnos nappalisként a legtöbb egyetemen legfeljebb heti egy nap jut idő diákmelóra kb. 500 forintos órabérrel, ki lehet számolni, az mennyi egy hónapban, azzal sajnos nem tudsz otthon besegíteni.
2011. márc. 19. 12:05
9/13 anonim válasza:
kodolányi egy nagy nulla.
Én BGF-en végeztem (pszf) na hát banyek.... oda csak úgy menj ha nagyon talpraesett vagy mert hiába van jó hírneve, az ügyintézés ott egy nagy kalap sz-r. Én a helyedbe a Corvinusra jelentkeznék... nagyobb hírneve van, igaz nehezebb is
2011. márc. 19. 12:06
10/13 anonim válasza:
kodolányin végeztem andragógián, de ha újrakezdhetném tuti nem mennék oda....még a tanárok (leszámítva 1-2 kivételt) sem veszik komolyan az iskolát akkor a diákok hogyan tudnák? inkább különböző tanfolyamokat kellett volna végeznem azon belül ami érdekel és nem erre a sulira pazarolni az időm és a pénzem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!