Nagyon nehéz bejutni/bennmaradni a Budapesti Műszaki Egyetemre?
Bejutni már-már nevetségesen egyszerű a BME-re, szinte bármelyik mérnöki szakra. Komolyan, a legtöbb szakon 400 alatti pontok vannak, ami azért eléggé alap lenne szerintem egy ilyen egyetemre. Szóval nem hiszem, hogy a bejutással gondod lesz. (372 pont volt tavaly a határ a gépész szakra.)
Viszont bent maradni minden karon elég nehéz, és nem lesz kegyelem. Én nem oda járok, hanem a vegyészmérnökire, de abból, és a hallottakból kiindulva a gépész sem egy sétagalopp. De aki komolyan gondolja, annak a BME a legjobb befektetés.
Emelt érettségivel eleve van 50 pluszpontod. Emellé biztos lesz (van) középfokú (vagy magasabb) nyelvvizsgád, ami minimum 28 pont.
Így ha megírod a két felvételi érettségidet (egyébként mi lesz a másik?) 74%-ra, akkor már meg is van 374 pont. Persze nyilván ne erre menj, hanem írj jobbat, szerintem 80-90%-os érettségik simán elérhetők, ha készülsz, és akkor simán bent vagy.
Ez már megint valami újdonság? Hónapok óta azt harsogják, hogy 50 pont lesz... Nem értem én ezeket.
Egyébként az sem olyan nagy gáz, mert eddig is annyi volt, tehát maradnak kb. a tavalyi pontszámok. (Az 50 pontos emelt amúgy is összességében emelte volna a színvonalat, vagyis a ponthatárokat.)
Őszintén szólva nem tudom, hogy a fizika vagy a matek emelt a nehezebb. Ha tudsz, nézz ennek utána, mert ha jó vagy fizikából, lehet, hogy azt könnyebb megcsinálni, és akkor több pontod lesz. Persze a matekot is tanulhatod emelt szinten, de nem muszáj belőle emeltezni (én is így voltam vele).
srácok annyira rossz lett a próbaérettségim fizikából matekból:( hihetetlen.. azt hittem ott sírok a tanárnak hogy ne osztályozza :[[ nem akarok így érettségizni
építészmérnökin mindig 400 fölött van a határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!