Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megszüntetik a költségtérítése...

Megszüntetik a költségtérítéses képzéseket?

Figyelt kérdés
2012-ig szerintetek meg fogják szüntetni őket?
2011. márc. 8. 20:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%
dehogy szüntetik meg. Nembolondok. de valósznű, hogy a valós árat kell fizeni
2011. márc. 8. 21:09
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak felemelik a díjakat.
2011. márc. 8. 22:06
 3/23 anonim ***** válasza:
56%
nem hiszem, és én úgy gondolom, hogy a díjakat sem fogják emelni, megint csak bedobtak valamit, remélve, hogy jól hangzik, aztán amikor eléggé balhéznak érte az egyetemek meg úgy mindenki, akkor majd szépen nem lesz belőle semmi
2011. márc. 8. 22:25
 4/23 anonim ***** válasza:
56%

erre gondolsz?

[link]

2011. márc. 8. 22:48
 5/23 anonim ***** válasza:
56%
pff, azért ez se semmi, hogy csak úgy bekerült, és senki sem tudja, miről is van szó
2011. márc. 8. 23:00
 6/23 anonim ***** válasza:
16%

22:25

"nem hiszem, és én úgy gondolom, hogy a díjakat sem fogják emelni"

Az a terv, hogy emelik. Balhézni meg senki sem fog, nem olyan idők járnak.

2011. márc. 8. 23:17
 7/23 anonim ***** válasza:
54%

a fentebb berakott link alapján kigondolt tervről nagyon nem beszélhetünk, max improvizációról, aztán meglátjuk, hogy mire kitalálják, mit is akarnak, addigra mi lesz belőle.

Elég sok minden felmerült már tervként, amit aztán mégis inkább hagyták elhalni (pl. az új felsőoktatási törvénnyel se tudom, most hogy állnak, azt is visszavonták a végén újabb konzultációra a felzúdulás miatt), hogy más ne mondjak, a legutóbbi időből a gyerekek utáni szavazati jog.

Felzúdulás meg lenne ebből, hiszen a diákság egy nagy részét is érinti, meg úgy az egész felsőoktatás, az intézmények működését veszélyeztetheti, szóval ha ez fennmarad továbbra is, mint terv, akkor a rektorok meg diákok fognak hőbörögni emiatt is.

2011. márc. 8. 23:26
 8/23 anonim ***** válasza:

"kigondolt tervről nagyon nem beszélhetünk, max improvizációról"

Attól, hogy nem ismered a terveket, még lehetnek. Improvizációnak pedig az látja, ami történik, aki nem várja meg a tényeket, hanem a népszabi és index előzetes találgatásait kezeli tényként.

"pl. az új felsőoktatási törvénnyel se tudom, most hogy állnak"

2011. őszére akarják elfogadni és 2012-től alkalmazzák.

"más ne mondjak, a legutóbbi időből a gyerekek utáni szavazati jog"

Nem lesz gyerekek utáni szavazati jog. Egy politikus felvetette, az információéhségben szenvedő sajtó utána ezen csámcsogott, a baloldaliak pedig ezen hisztériáztak hetekig, egyébként meg nem lesz.

"Felzúdulás meg lenne ebből, hiszen a diákság egy nagy részét is érinti"

Nem lesz felzúdulás, a felsőoktatást érintő korábbi megszorításokból sem volt.

Az, hogy a leragasztott szájú facebook csoport 100 tagja meg 200 nyugdíjas esetleg kimegy tüntetni, az semmiben sem fogja megakadályozni a kormányt.

2011. márc. 9. 02:47
 9/23 anonim ***** válasza:

Csökkenteni akarják az egyetemisták számát, ez tény. Most meg mindenféle eszközökön agyalnak, hogyan lehet ezt kivitelezni, ezért akarnak magasabb követelményeket, illetve tandíjat, meg gondolom a felvehető diákok számát is csökkenteni akarják. Most már csak tényleg annak lehet diplomája, aki komolyan gondolja, vagy meg tudja fizetni.

Nem szűnik meg a költségtérítés, csak drágább lesz, vagyis ami eddig 200 ezer/félév volt, most 280-300 ezer lesz (vagy több).

2011. márc. 9. 06:10
 10/23 anonim ***** válasza:
De ha megszűnik a költségtérítéses képzés,az csak jobb lesz azoknak a diákoknak,akik eddig tandíjat fizettek,nem?Én úgy értelmeztem,hogy azokat a szakokat,amelyek elvégzése után nehéz elhelyezkedni....nem fogja az állam tovább finanszírozni,csakis fizetős helyek lesznek.Az orvos-mérnök-ápoló-info...stb.szakok,amelyekre nagy szükség van,nem indítanak majd fizetős szakokat,azt az állam állja.Lehet rosszul értettem,javítsatok ki,ha nem így van.
2011. márc. 9. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!