Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha egy bizonyos szaknál a...

Ha egy bizonyos szaknál a ponthatár pl 300, nekem meg 400-440 között hozza a kalkulátor a sajátomat, akkor oda nekem kell-e még külön felvételit írnom?

Figyelt kérdés
A friss 2011 ponthatárokat nézegettem a felvi.hu-n, sok esetben láttam (szerintem gyanúsan) alacsony 100-150 ponthatárokat bizonyos szakoknál, tehát ha nekem ennél jóval magasabbat hoz a kalkulátor, akkor kellene-e felvételi vizsgákat tennem, vagy elvileg simán bejuthatnék? Pl ha idén mondjuk 380 lesz a ponthatár egy pszichológia szakon, akkor én 400-zal bejutok-e külön felvételi vizsga nélkül?
2011. febr. 14. 19:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%
ne b@sszátok már,ez mekkora rohadt igazságtalan................................
2011. febr. 14. 22:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez van, utolsó. De azért el lehet érni ennyi pontot akkor is, ha a kétszintű rendszerben érettségiztél.

Egyébként meg pl. nekik mindegyik középszintűnek számít. Tehát ha olyan helyre megy, ahová kötelező az emelt, akkor le kell tennie.

2011. febr. 14. 22:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Annyira nem igazságtalan, mert azért a hagyományos érettségi nehezebb volt, mint a jelenlegi középszintű.
2011. febr. 15. 08:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Nemigen.Régen a magyar érettségi is csak egy fogalmazásból állt pl.Vagy matekból kiválasztottak öt feladatot a feladatgyűjteményből és kész.Vagy egy emelt kémia?Ne mondd,hogy nehezebb volt,sokkal könnyebb dolguk volt akkor.
2011. febr. 15. 19:00
 15/15 A kérdező kommentje:
Az utolsonak: butasagokat irsz, en akkor erettsegiztem es kulon felveteliztem is, tehat tudom mi volt. Nem ugy van ahogy irtad, ne vezess felre senkit. Tele voltunk feladatsorokkal minden tantargybol, nem csak "egy fogalmazas" volt, ne hulyeskedj mar.
2011. febr. 16. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!