"Párhuzamos" képzés 5. félévtől? Mindenképpen költségtérítéses?
Az lenne a kérdésem, hogy abban az esetben, ha az alapképzésem (ami egyébként levelező) 5. félévében el szeretnék kezdeni egy másik alapképzést (egy OKJ-s képzés miatt nem a 3.-ban), akkor azt kizárólag költségtérítésesen végezhetem? Van ugye az, hogy ha a 3. félévben kezded, egy félévnek számolják.. az én esetemben mi lesz? Mivel akkor még nem fejezem be az alapképzést, tehát úgymond párhuzamosan csinálom a kettőt. Ha költségtérítésesen lennék az első szakomon, akkor lehetnék államin a 2.-on, ugye?
A mesterképzésnek ehhez semmi köze, ugye? Ott újra lehetek államis 4 féléven keresztül? Ott is van ilyen párhuzamos dolog? Ha pl egyszerre 2 mesterképzésre járnék?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!
Összesen 12 állami féléved van, ennyi idő alatt az alapot és a mestert is el kell végezned. Ha nem, akkor bizonyos időt csak költségtérítésesen tudsz.
Ahogy írod is, ha legkésőbb a 3. félévben kezded a párhuzamos képzést, akkor még nem számít duplán, egyébként igen. Így ha mondjuk két 7-féléves képzést akarsz elvégezni, akkor mind a 12 féléved elmegy, és 2-t fizetned is kell, és persze a mesterképzésre sem marad állami féléved.
Ha a 3. félévig kezdenéd el, akkor két 7-féléves képzésen csak 9 féléved menne el, és még maradna 3. Az sem elég egy 4-féléves mesterre, de részben legalább fedezi.
Utolsótól kérdezném, tud-e erre valami forrást is mondani:
"de amikor meglesz az első diplomád következő félévtől már áttesznek fizetősre."
Mert ilyesmiről még nem hallottam.
Kedves 73%-os.
Te melyik félévedben kezdted el a második szakodat?
Ez egész biztos, hogy így van? Nem kötelező a 3. félévben elkezdenem a második szakot?
Én osztatlanon vagyok, de mellé BSCt vennék fel az 5 félévben. Az osztatlan 10 féléves, az BSC 6. Ha az osztatlan 5. félévében kezdeném el a BSC-t, akkor pont egyszerre fejezném be a kettőt. Ezt így lehetséges? Én mindenhol ezt a 3 féléves szabályt látom, a törvényben, mindenhol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!