Van aki 22 év felett végez/végzett OKJ-t ingyen? Hol?
Tudom h nappalin nem lehet már ingyenes képzésben részt venni, akkor se, ha még nincs szakmám..
De én kifejezetten estin/levelezőn(vagy esetleg távoktatásban)szeretnék részt venni, mivel jelenleg egyetemre járok nappali tagozatra..
Szóval van aki 22 felett szerzett szakmát ingyen? Melyik suliban/képző intézményben?
Már végzetteknek:
Sikerült elhelyezkednetek?
UI: Atalantát és LIA iskolánál tudom, hogy van 22 év felett estin képzés ingyen, de kíváncsi vagyok más intézményekre is.
Találtam egy ilyen leírást:
"Az állami támogatást tekintve az OKJ-s szakmai és közismereti képzéseken 22. életévét a beiratkozásig be nem töltő tanuló ingyen vehet részt két szakképzésen az önkormányzati iskolákban és sok magániskolában is. Az ingyenesség mellett ezeknél a képzéseknél legtöbbször lehetőség van valamilyen kiegészítő jövedelem - családi pótlék, ösztöndíj, hallgatói hitel, képzési támogatás, tanulószerződéshez kapcsolódó juttatás - igénybe vételére is. A 22. életévnél idősebbeknél az első OKJ-s (támogatott) tanfolyam.
(UTOLSÓ MONDAT A LÉNYEG)
Azt nem értem, mitől függ h melyik iskola alkalmazza ezt a törvényt, és melyik nem..
Ha ez törvényileg előírt dolog, h 22 felett is lehet (estin, levelezőn) ingyenes a képzés,(1. szakma esetén) akkor hogy-hogy sok képzőnél ez mégsincs így?
nekem a suliban külön hangsúlyozzák hogy 22 éves korig ingyenes az első. az felett szerintem kivételes esetek vannak. pl szomszédom 25 évesen egy szakács tanfolyamot végzett ingyen (első szakja),de neki a hátrányos helyzete tette ezt lehetővé (van felesége,gyereke,roma stb.)
mindenkinek nem jár 22. év felett,esetleg részleges támogatást lehet kérni
ksöti
Amiket én találtam (pl Atalanta), ott egy "jelképes" ún. térítés idíj van estin..(ezt tudom h minndehol kötelező)-->20-30.000Ft
De az nem a teljes tandíj!
De sok helyen meg a teljes tandíjat írják estin is..
Szóval nem értem:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!