ELTE-BTK-n nulla japántudással lehet kezdeni japán-minort?
Igen, az első két félévben már fel kell venni alapozó tárgyakat ("Mai japán nyelvi képzés"), de "hivatalossá" tenni a minort csak a 2. félév végén, tavasszal kell. Ekkor regisztrálják ugyanis a minorokat a rendszerben. Ha túljelentkezés van, akkor az alapozó tárgyak átlaga dönt.
Ez csak azért fontos, hogy tudjátok, nem kötelező ennél a minornál maradni, a 2. félév végéig el lehet dönteni - de az tény, hogy a legtöbb minornak vannak 1. féléves alapozótárgyai, így könnyű elcsúszni velük. Viszont a szabadon felhasználható kreditekből vehettek fel több minorhoz tartozó alapozó kurzusokat is, és év végén ráértek dönteni, addigra lesz rálátásotok, melyik milyen.
Pl. felveszitek az angol minor alapozó tárgyait ÉS a japán minor alapozó tárgyait IS, (ez ugye plusz kredit, de van rá keret, csak okosan kell beosztani), és így tavasszal ráértek választani, hogy melyikre jelentkeztek véglegesen, hiszen mindkettőhöz meglesz a bemeneti követelmény (alapozó tárgyak). Természetesen túljelentkezésnél mindig ezek átlaga dönt.
14:41-es vagyok.
Köszi! Ha jól tudom, akkor van 10 kredit, ami szabadon felhasználható (ehhez asszem pszichológiai/tanári volt írva) + 10%-kal lehet túllépni a 180-at. Tehát akkor az összesen 10+18 = 28-at használhatok fel szabadon?
Én amúgy anglisztikás leszek, de igazából nem tudok dönteni, hogy olasz minort (középfokúm megvan) vagy japánt (nem tudok japánul) vegyek fel. Mind a kettő 6 féléves, azt tudom. Akkor, ha nem ütik ki egymást más kötelező kurzusokkal, lehet felveszem mindkettőt, és 2. félévig eldöntöm melyik maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!