Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetek még valaha állatorvos?

Lehetek még valaha állatorvos?

Figyelt kérdés

Egy hatalmas probléma van. Műszaki suliba járok, és ott 1 évig volt bioszom. Idén érettségizek, infóra megyek tovább, de valójában az autószerelés, meg az állaorvosi érdekelne. AZ autószereléssel nincs gond, majd megyek oda is, de ahhoz, hogy állatorvosira mehessek kell biosz érettségi, ahhoz pedig min. 2 év biosz tanulás kell.

Lehet valami lehetőség, hogy a fősuli után, ami 3 év, legyen lehetőségem az állatorvosira? Vagy ez a hajó elment?

2009. febr. 6. 23:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Osztályozó vizsgát ha teszel, szerintem akkor nincs semmi akadálya hogy bioszból érettségizhess.
2009. febr. 6. 23:37
 2/5 A kérdező kommentje:
De ezt most lehetne csak megcsinálni nem? Vagy később is?
2009. febr. 6. 23:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy hogyan egyezteted össze a két teljesen különböző szakmát. Ha azt mondod, hogy tetszik az autószerelés, akkor minek egy állatorvosi diploma?

Ezt el kell döntened, hogy vagy egyik, vagy másik. A kettőnek nincs értelme. Ha pedig az autószerelőt választod, akkor ez az itt felvetett problémád meg van oldva.

Ha pedig az állatorvosira esik a választás ahhoz szerintem nem ártana alaposabb biológiát, kémiát tanulni, mielőtt egyáltalán nekivágsz.

2009. febr. 6. 23:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Nincs semmi sem veszve, hiszen annyira fiatal vagy! amikor csak a vastagon szedett részt olvastam, azt hittem, hogy egy középkorú egyén tette fel a kérdést.

Hallgass a szívedre, melyik áll közelebb hozzád? a műszaki pálya, vagy az állatorvosi? attól, hogy műszaki középsuliba jártál, még bármi lehetsz. ha az állatorvosi felé húz a szíved, akkor én azt tanácsolom, hogy most ne kezdj el más főiskolát, hanem ezt az évet szánd arra, hogy alaposan felkészülsz biológiából és kémiából, hogy meg tudj írni egy magas pontszámú emelt szintű érettségit. így nagyobb esélyed lesz bekerülni az állatorvosi egyetemre. keress egy nagyon jó magántanárt, illetve sok egyetemnek vannak felvételi előkészítő kurzusai is. én nagyon tisztelem az állatorvosokat, mert nagy állatbarát vagyok.

sose add fel az álmaidat!

sok sikert!

2009. febr. 7. 00:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Kemény menet az állatorvosi, de ha szívvel-lélekkel ezt szeretnéd csinálni, menni fog! Viszont készülj arra, hogy a ponthatár nagyon magas (hiszen csak egy helyen van az országban), ezért egyetértek az előző válaszolóval: nagyon fel kell készülnöd biológiából és kémiából. Erre tényleg jó lenne rászánni egy évet, ha eddig nem nagyon foglalkoztatok vele. Emellett tanulgasd a fizikát is! Ha elvégzed a technikumot, lehetsz autószerelő, azzal is lehet keresni! Csak a kettő együtt nem tudom, mennyire megoldható, az még két év csúszás az egyetemen...
2009. febr. 7. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!