9 éves gyereknek milyen könyveket ajánlanátok leginkább hogy fejlődjön a szókincse és a szövegértése?
Hány éves, milyen nemű, eddig mit olvasott?
Ennyi idősen szerintem az indiánregények és a pöttyös könyvek mehetnek. Esetleg nem sokára egy-egy Verne regény.
Ezek egész biztosan jót tesznek majd neki, ha rákap.
A Harry Potter minden gyermeknél bejön :) De ilyen általános könyvet nem tudok mást ajánlani, amit fiúk és lányok is szívesen olvasnak. Jó lenne tudni, legalább, hogy milyen nemű.
Én egyébként azt szoktam ajánlani, hogy mindegy mit olvas a gyerek, csak érdekelje. Mert akkor szívesebben olvas, és a lelkesedésnél nincs jobb tanítómester :)
Eddig 1 kötelező volt, A két Lotti. Olvasott Benedek Elek, Grimm könyveket, de nem veszek észre javulást.
Mi a jobb? Egy könyv( regény) vagy többféle rövidebb mese?
Aha, ez a nehéz helyzet.
Amit próbálj meg: Kai Meyer: A kalózhercegnő. Nem olyan veszélyesen hosszú és egész élvezhető még számomra is. Van két folytatása, tehát ha tetszik neki, már adott a következő, amit olvasson. Az öcsémnek ez volt az első végigolvasott könyve :)
Még egy tipp: csináljatok családi közös olvasós estéket! Amikor mindenkinek a kezében egy könyv van, esetleg te felváltva olvasol hangosan vele egy-egy oldalt. De lássa azt, hogy anya is olvas, apa is olvas, csak jó dolog az az olvasás.
Az is jó, ha rendszeresen lát titeket olvasni. Idővel az elsz a fejében a normális, hogy az ember leül este egy órára egy könyvvel. És ő is le fog ülni.
Ezt csakis olvasással és közös meséléssel lehet megoldani. Olvasni nem szeret? Hát szerettesd meg vele! Olvass neki mesét, és kérd meg, hogy segítsen neked, mert együtt az igazi játék.
A Móra kiadó pöttyös könyvei nagyon jók erre a célre, meg ott vannak a Könyvmolyképző Kiadó könyvei is, mint például a Fairy Oak. És én lányoknak is ajánlom a Verne könyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!