Mi a különbség ha estin vagy levelezőn járnék főiskolára? Mármint úgy értem, melyiknél hány napot kell bejárjak? Milyen sűrűn? Csak nappali tagozaton van ösztöndíj?
Suli függő, hogy hogyan kell bejárni.
Szerintem ami nagy különbség, hogy estin minden diák kedvezményt megkapsz mint a nappalisoknál, de levelezőn semmit. Se diákbérlet, se diák belépők, és szerintem az egyik legfontosabb: ha nincs bejelentett munkahelyed, akkor TB-d sincsen.
nappalin is csak akkor kapod meg a kedvezményeket ha államis vagy! Igen általában ösztöndíj csak ott van, ha tanulmányira gondolsz akkor úgyis csak 4 egész felett kapsz, de ez iskola függő is. és ha már ösztöndíjat kapsz államis leszel...
szintem ha levelezőre akarsz menni akkor inkább nappalisra ua kell fizetni és mivel a diplomában már benne van h hogy végezted így a későbbiekben nagyobb eséllyel jutsz álláshoz...
Estin sokszor hétköznap délutánonként kell bejárni suliba, vagy péntek d.u., szombaton. Levelezőn vagy péntek-szombat kell járni, vagy a félév során egy-két hét alatt megtartják az összes előadást.
Én nem emlékszem, hogy a diplomámban benne lenne, hogy nappalin végeztem a fősulit...de lehet rosszul emlékszem.
Amúgy szerintem nincs nagy jelentősége. Most levelezőn fogom csinálni az egyetemet, emellett legalább tudok dolgozni...még tapasztalatom is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!