Aki BGF-re jár megtudná nekem mondani, hogy 2. félévtől egyénileg vehetem fel az órákat vagy ismét csoportbeosztás szerint?
én a külkerre járok, mindig egyénileg vettem fel az óráim
PSZF?
Nálunk (Miskolci Egyetem), az első félévben központilag felveszik a tárgyakat. Viszont a második félévtől kezdve mindenki saját magának dönti el, hogy melyik gyakorlatot veszi fel. Mert előadásból ugye csak 1 darab van egy tárgyból, azt nem tudod variálni nagyon, de a legjobb gyakorlati időpontokkal akár le is rövidítheted a napodat, vagy a lyukasórákat tömködheted ki, vagy mindkettő =).
Nálunk központilag készül egy órarend, ami a tárgyfelvétel előtt pár nappal feltesznek az egyetem honlapjára, így mindenki szépen megtervezi a számára tökéletes órarendet, majd tárgyfelvételkor összeszakad alattunk a Neptun, mert nem tud ekkora tömeget kezelni, hiába vannak napokra, azon belül órákra széttagolva a karok tárgyfelvételei... Mondjuk nem tudom, hogy más karon van e ilyen probléma, hogy kidobál mindenkit a Neptun, vagy be sem engedi, gépészeknél van =). Mindenki küzd azért a gyakorlatért, nehogy beteljen, ha nem sikerül, elképzelhető, hogy bukta az egész órarendjét, mert ütközései lesznek.
Mondjuk az egy dolog, hogy felveszed valahová a gyakorlatot, nem kötelező pont arra bejárnod, hanem mehetsz a másik tankör gyakorlatára is. Tanárral meg kell beszélni, hogy ekkor lenne neked jó, Neptunban viszont nem sikerült felvenni ahogy akartad. Ha beférsz a teremben, meg fogja engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!