Gimnázium szóbeli? (bővebb. lent)
Én 2 éve szóbeliztem.
Nem készültem rá.
Adtak egy kartonlapot, elemeznem kellett a rajta lévő képeket (egészségügyi suli)
Főleg kaják voltak rajta :D
Én idén szóbeliztem, az elején beszélgettünk (szabadidős tevékenységeimről, hobbijaimról, családomról, és mivel látták az ellenőrzőmben, hogy jó nagyok németből, arról is). Ezek után adtak egy szöveget, amit fel kellett olvasni, és ezekről tettek fel kérdéseket.
De az iskola honlapon meg tudod nézni, hogy kell-e készülni matek/magyar feladatokra.
Én tavalyelőtt felvételiztem, nem volt különösebben nehéz. Van ahol általános elbeszélgetés van, nálam úgy volt, hogy kérdeztek kb. 1 könnyű logikai feladatot, egyébként meg általánosságokat, hogy miket szoktam csinálni, stb.
Aztán sok helyen van matek, magyar szóbeli, általában kihúzod a feladatot, aztán leülsz és van időd kidolgozni, majd be kell mutatnod. Illetve nálam pl. 2 suliban is volt idegennyelv szintfelmérő, az csak szimpla beszélgetés, és nem számít bele az eredménybe (kivéve ha követelmény mondjuk a B1 szintű nyelvtudás).
Én előkészítőkre jártam, azonkívül ahol megadták a témákat, ott azokat átbeszéltük csoportosan a tanárral, de úgy ennyit készültem, és jól sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!