Nem igazán tudom, hogy mi legyek, a HR szakma vonzana, de azt tanácsolták, hogy inkább egy közgazdász szakot végezzek el, úgy több felé tudok majd elindulni, a HR felé is. Legyek-e közgazdász?
Jó tanuló vagyok, az összes érettségi tantárgyból ötös vagyok, kivéve a matekot, amiből hármas. Van egy felsőfokú nyelvvizsgám. Nem igazán tudom, hogy mi legyek, a HR szakma vonzana, de azt tanácsolták, hogy inkább egy közgazdász szakot végezzek el, úgy több felé tudok majd elindulni, a HR felé is. És egy közeli ismerősöm most kezdte meg a 2. félévét gazdálkodási és menedzsment szakon, úgyhogy ha belevágnék, évről-évre lenne már sok-sok plusz jegyzetem. Még a kereskedelem és marketing is érdekelne, de az a rengeteg matek... Ha nem vagyok jó belőle és annyira nem is szeretem (hála a tanároknak), érdemes belevágni?
Valami használható diplomát szeretnék, és hiába szeretem a nyelveket, nem akarok nyelvszakra menni, orvosi/informatikusi szakra pedig affinitásom nincs. Mit kezdjek így magammal? :(
Előre is köszönöm a válaszokat.
Köszi,de épp ott is azt tanácsolják, hogy inkább közgazdász diploma, mert utána HR-esként el lehet helyezkedni vele, ha meg nem jön be, még van más út is :(
Nehéz, mert nagyon közel van a határidő, én nem tudom mi legyek, szívem szerint 1 évre elmennék au-pairnek (most kezdtem el egy 3. nyelvet), de a szüleim nem akarják, azt mondják, hogy inkább tanuljak... Pedig egy év alatt dolgoznék is, világot járnék és még lehet rá is jönnék, hogy mi a megfelelő nekem...
Kozgazra tenyleg ne menj igy.
Kar, hogy az au-pairkedesrol letettel! En ugyanebben a helyzetben voltam tavaly, mint te most. Kihagytam egy evet, ezt a tanevet kulfoldon toltom au pairkent. Megtanultam egy uj nyelvet, ismerosoket, jo kapcsolatokat szerzek, amik kesobb is jol johetnek. Kozben pedig rajottem, mit akarok kezdeni az eletemmel, s ennek fenyeben adom be iden a jelentkezesemet egyetemre.
Köszi a válaszokat!
Esetleg még a kereskedelem és marketing lenne az, ami tetszik, az első 3 félév elég 'matekos', de szerintem valahogy majd menni fog :S 3,5 voltam matekból, valamelyik részét ötösre, valamelyik részét meg csak hármasra tudom a tananyagnak, de majd nekigyűrkőzök, aztán majd csak sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!