Mitől függ, hogy költségtérítéses vagy államilag támogatott szakra tudok bekerülni az egyetemen/főiskolán?
Figyelt kérdés
2011. jan. 11. 15:58
1/5 anonim válasza:
attól, hogy melyikre lesz elég pontod. külön jelentkezési helynek számít, tehát pl. biológia szakot bejelölheted államin, vagy költségtérítésesen, esetleg mindkettőn.
természetesen az államin magasabb a ponthatár, a költségesen pedig alacsonyabb, de nem mindig sokkal, szakfüggő.
2/5 anonim válasza:
Attól, hogy melyik ponthatárt éred el, és hogy melyiket jelölöd be.
Én pl be sem jelöltem költségtérítéses helyet.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm! :D
2011. jan. 11. 17:04
4/5 anonim válasza:
attól, hogy melyikre jelentkezel wazze... ezek külön vannak. a szakok mögött biztos látsz ilyen 3 betűs kódot. ANA, meg ANK. az utolsó betűbe az A jelenti a támogatottat, K a fizetőset. te döntöd el, hogy mire jelentkezel. ha mindkettőt jelölöd, ugyanazon egyetem, ugyanazon szakán az is két külön jelölésnek számít.
5/5 A kérdező kommentje:
jó, ennyire ne nézz bolondnak, ezt mind tudtam amit írtál:D
csak gondoltam biztos van valami különbség a kettő között, mert nem olyan egyszerű, hogy arra mész amelyikre akarsz, mert akkor mindenki az államilag támogatottra menne.. de most már tudom, hogy a pontszámtól függ
2011. jan. 12. 14:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!