Mivel lehet jól elhelyezkedni manapság? Mit éri meg tanulni? Egyetemre gondolok elsősorban.
Én a pénzügy-számvitelről tudok bővebben mesélni. Ott tanult a bátyám. Ő a Corvinusra járt. 5 éve diplomázott, most az egyik német tulajdonú banknál dolgozik vezető pozícióban, és nem panaszkodik.
Emlékszem, nem olyan rég még csak mesélte anyámnak a terveit, hogy ő egyszer itt fog tartani, és ő csak mosolygott, ráhagyta. Aztán most nagyon büszke rá.
"Orvos, mérnők, ttk. Ezek a legkeresetebbek, és a legnehezebbek. :D"
Aha, szerinted hány TTK végzettségű embert keresnek a piacon? Konkrétan tegnap néztem egy nagy állásbörzén, összesen 37 darabot.
Ha szereted a matekot, és mégsem a gazdasági vonal mellett döntenél, akkor ajánlom a survey statisztika mesterképzést (elég sok alapképzéses szakról jelentkezhetsz, nálunk az eltén biztosan vannak szociológusok, matematikusok, szerintem közgazdászok is). Én ugyan még nem tartok ott, hogy a mesterképzés kiválasztása aktuális legyen, de az ismeretségi kör szerint egészen jók az elhelyezkedési esélyek. Jól fizet a piackutatás is, ezt posztgrad képzés formájában, vagy esetleg társadalomtudományi vonalon (szociológia, társadalmi tanulmányok) a képzés során is tanulhatod.
Ha kombinálod a diplomáidat, és vagy olyan elszánt vagy merész, hogy bevállalsz egyszerre két szakot, akkor pl. jó ötlet a gazdasági meg a jogi vonal, vagy szinte bármi meg egy mérnöki vagy informatikai szak kombinálása, de ilyen esetekben a lehetőségek száma szinte végtelen.
Egyébként nyilván rengeteg olyan szak van, ami sokkal jobban fizet, és a matekos érdeklődéseddel kompatibilis, de azért ezeket említettem, mert ezekről vannak közelebbi infóim, és talán a kevésbé egyértelmű, közismert válaszok közé tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!