Kismama vagyok és szeretnék felsőfokú végzettséget szerezni. Valaki tud sulit ajánlani?
Műszaki érdekelne igazából. Lehetőleg támogatott, mert gyad-ből nem igazán tudnék csillárdokat kifizetni.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is...
Amíg kismama vagy addig számodra ingyenes az oktatás, legalábbis én így tudom.
Ha pesti vagy mindenképp a Műszaki egyetemen néznék vmi szakot.
Most már nem ingyenes a felsőokatatás a kismamáknak, helyette kapnak pluszpontot (hogy biztosan bejussanak oda, amit majd nem tudnak kifizetni).
Ajánlom figyelmedbe a www.felvi.hu oldalt, ezen ugyanúgy megtalálod a szeptembertől induló szakokat, mint a "kék könyvben".
Sajnos igaza van a 2. válaszolónak. Már nem ingyenes. Engem ez a változtatás az egyetem közben ért. Amikor vállaltuk a babát, még ingyenes volt a gyedeseknek, mire megszültem elvették ezt a kedvezményt :( Ha 21 nappal korábban szülök, még járt volna. Így sajnos nem tudtam folytatni a tanulmányaimat, tetézve azzal, hogy ezt a szakot később sem fogom tudni folytatni (ha már lesz újra rendes fizetésem), mivel ebben a formában megszűnt. Kárba veszett az a rengeteg pénz és energia is, amit odáig beleöltem.
Szerintem egyetlen esély, ha be tudsz jutni államilag finanszírozottra, ehhez segítség lehet a többletpont, viszont én úgy tudom, hogy olyan (áll.fin.) csak nappalin van, ami baba mellett elég húzós.
köszi a válaszokat..
az a baj hogy 160 ezret biztos nem tudok fizetni félévente...az igen kemény nekem..:(
húúúúú.. most egy pillanatra a szívemhez kaptam, nem tudtam, hogy levették az ingyenességet :(
Pedig én is arra számítottam, hogy szerzek még1 diplomát ha babám lesz, mert munka mellett nem tudok fizetni 150-200 ezreket. Ez nem fair!!!
Sajnos az állami képzések tényleg csak nappalin vannak, baba mellett pedig esélytelen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!