En 1 7. es lány vagyok és állatorvos szeretnek lenni de nem tudom hogy hová menjek továbbtanulni?
Én 8. osztályos vagyok,szintén állatovos-jelölt. :)
Igazából ez attól függ,hogy hol laksz. Én például Nyiregyre megyek,a Szent Imrébe,Biosz-kémia szakra. Teljesen mindegy,hogy az adott középiskola milyen,a lényeg az,hogy biológia-kémia szakon tanulj.
Remélem,tudtam segíteni. :)
gőzöd sincs, mi az ugye?
szeletelj otthon egészállatos húst, nyúlj bele az ujjaiddal, és kb lesz fogalmad róla mi is az állatorvoslás valójában, és legalább megbarátkozol egy kicsit a szagokkal is.
hopp, jut eszembe, ha már van egy nagy darab húsod, próbáld meg a bőrét cérnával összevarrni.
egy állatorvosnak ezt is meg kell csinálnia.
62%-nak igaza van, egy állatorvosnak leginkább ezt kell tudnia, ilyeneket tanul.
Mindenesetre, nagyon jól jársz, ha kémia-bioszos leszel, mert az sok helyre jó!
kémia-biosz tagozat
de nem abból áll hogy simogatod az állatokat
nekik kell elaltatni őket ha úgy adódik
Második vagyok.
Kicsi korom óta állatmániás vagyok,de csak most,14 évesen döntöttem el,hogy mi is szeretnék lenni valójában. Félek,mert tudom,hogy ez egy kőkemény szakma,de legalább tudom,hogy mit szeretnék; érdekelnek az állatok,és az orvostan. A családunk jó barátja a városunk körzeti állatorvosa,vele járkáltam nyáriszünetben pár helyre,egy kis tapasztalatot gyűjteni. Voltunk lóvérvételezésen,kutyaoltáson és egy altatás-sorozatban is volt részem. A helyi sintértelepet megszüntették,és a kutyákat nem tudták hová tenni. 9 jószág életét oltottuk ki zsinórban. Ehhez a dologhoz valóban nem csak rengeteg tanulás,hanem ugyanannyi lelkierő is szükséges. De kívánom,hogy teljesüljön a vágyad és sok sikert/kitartást a célod eléréséig!
én is csak a Szent Istvánt tudom ajánlani, én már sok helyen utána olvastam , sok jót hallottam róla.bioszra kémiára tényleg feküdj rá.
én most 10.-es vagyok takony korom óta ez a vágyam. tényleg hozzá kell szokni a lelki részéhez is majd. na meg a látvány. valahogy úgy érzem kicsit meg kell "kövülni" ahhoz hogy jól végezd a munkát. nem omolhatsz majd össze mert nem tudtad megmenteni a kislány nyuszikáját. és igazából most nézem hogy ez nem is volt a kérdés része de mindenki válaszolt rá:D
tehát a lényeg a biosz kémia, ezt pedig ajánlom figyelmedbe:) [link]
sok sikert neked is meg az előttem szóló állatorvos tanoncoknak. :)!
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!