Az igaz, hogy az OKJ-s képesítés semmit sem ér?
Hallottam, hogy ha egy munkahelyen az adott szakmában
dolgozik egy szakmunkásképzőt végzett, és egy OKJ-t végzett ember, akkor a szakmunkásképzőt végzett ember többet keres, mint akinek OKJ-s végzettsége van. Igaz ez? Ha igaz miért van így?
Még jó hogy többet keres egy szakmunkást végző, hiszen nem fél vagy egy évet tanult hanem 2-3(4) évet és mélyebb tudás anyaggal rendelkezik.
Nincs baj amúgy az OKJ-vel csak azt várjuk tőle amit lehet.
Kiválóan alkalmas kényszer képzések megszerzésére (lásd kocsmárosnak vendéglátói, bolti eladónak kereskedelmi és régeben DJ-nek a discó képző. :))
Jó kiegészítőnek is egy másik meglévő fő szakma mellé, hogy a munkaerő piacon javítsa pozicióját (nekem is ezért van).
Illetve ha valaki valami okból nem tudott szakmát szerezni magának akkor egy utolsó szalma szál lehet.
Ezekre kivállóan alkalmas.
én szakács okj-t végzek.. és senkit nem érdekel hogy okj-s képzésen vettem részt vagy szakközépben tanultam meg. a lényeg h legyen róla papirom h szakács vagyok és ennyi.
én gimnazista vagyok, emellett végzem az okjs képzést, és egy olyan étteremben vagyok gyakornok ahol a helyi szakközepesek is gyakornokoskodnak és hát egy kettőnek az elhivatottsága, vagy felkészültsége hagy kivánni valót maga után.. pedig ők nem pár hónapja csinálják, tanulják.. tehát nem kell lenézni az okj-t sem...
Nem igaz.
Pesti sznobok terjesztik ezt a fasságot. Sőtz. Ha vidéki főiskolát, egyetemet végeztél, pl JATE akkor meg abba kötnek bele!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!