Gimi után szeretnék szállodai recepcios lenni, de jobb 4-5 csillagos belföldi szállodákban. Akkor mit kell tanulnom?
Szerintem igenis kell legalább a fősuli, ha nem több, ugyanis nem hiszem, hogy egész életedben a recepción akarsz gürcölni! A magasabb pozícióhoz pedig kell a papír.
Nyelvből is legalább 3 kell, hogy versenyképes legyél, hiszen aki az idegenforgalomban akar dolgozni, már mind tud angolul és németül. Ha az IFO-t választod, nagyon kiemelkedőnek kell lenned, hogy valamivel fel tudd hívni magadra a figyelmet, mert óriási a túlkínálat az ifos munkavállalókból.
Én is előszőr OKJ-s képzést csináltam, aztán csak elmentem a fősulira. Az már más kérdés, hogy ezek után mégsem az idegenforgalomban dolgozom, ugyanis rájöttem, hogy ha vezető pozíciót szeretnék, ahol mégsem éjjel-nappal dolgozom, akkor már 17 évesen egy szállodában kellett volna dolgoznom, hogy végigjárhassam a ranglétrát, vagy 4-5 nyelvet kellene beszélnem.
De a keményebb IFO fősulik akkor is jók, ha nem ebben az irányban szeretnél tovább menni, mert elég sok ott a gazdasági, pénzügyi óra és persze a nyelv is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!