Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ahhoz, hogy tolmács legyek...

Ahhoz, hogy tolmács legyek elég egy idegen nyelv perfektül?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, tolmács szeretnék lenni. Belátásom szerint az angol könnyen megy, már van felsőfokú nyelvvizsgám (EuroC1), viszont ez az egyetlen idegennyelv, amit beszélek. Előre is köszönöm a válaszolóknak!
2010. dec. 25. 02:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
úgy tudom hogy minimum kettő, és az sem árt ha egy harmadikat is jól beszélsz
2010. dec. 25. 03:14
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon kevés cég keres manapság angol tolmácsot, mivel eleve úgy veszik fel a munkavállalókat, hogy beszéljék a nyelvet. Az angol mellé kelle még egy különlegesebb nyelv is pl. japán, kínai.
2010. dec. 25. 10:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk azt mesélte a volt diplomata tanárunk, hogy a minimum a 3, de van, hogy 5-6 nyelvet is beszél egy tolmács. És természetesen ezekről nem csak magyarra kel tudnia fordítani, hanem egyikről a másikra is. Szóval egy az nagyon kevés.
2010. dec. 25. 12:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 25. 14:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az elte tolmácsképzése 1 felsőfokú + 1 középfokú nyelv + anyanyelvvel indul. Persze lehet ennél több is, de ez a minimum.
2010. dec. 25. 14:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi! ;)
2010. dec. 25. 19:50
 7/8 anonim ***** válasza:
67%

Aki tolmács, annak ez az élete, nem egy nyelvet beszél. Az, hogy 18 évesen EuroC1-ed van, elismerésre méltó, de sehol nincs ahhoz a szinthez, ami egy ilyen szakmához kell.

Az angol különben már szinte mindenhol alap, csak azzal elhelyezkedni nem nagyon lehet már, kell mellé legalább még egy-két nyelv sajnos.

2010. dec. 26. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahoz hogy egyetem nélkül van egy felső fokú nyelvvizsgád, az szép teljesítmény! Ezek alapján gondolom van nyelvérzéked is elmész egyetemre megtanulsz mellé mondjuk még németül meg még valahogy és akkor működni fog!
2011. febr. 21. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!