Megéri diplomát szerezni?
hááát, nemtudom. elvárt alap az hogy felsőfokú végzettsége legyen az embernek. De én voltma álláskereső és a legtöbb helyen azt mondták hogy tulképzett vagyok 2 diplomával - pedig szakmámnak megfelelő munkakörbe jelentkeztem.
attól függ mit akarsz dolgozni és mit akarsz elérni az életben.
a mai munkámmal jol keresek, szakmámban van és nem a diplomáim miatt fizetnek nekem jól hanem az elvégzett munkáért.
Megéri, mivel a diplomás kb. 2-szer annyit keres átlagosan, mint a nem diplomás. Nem azért, mert annyival okosabb, hanem mert Magyarország egy papír- és plecsnicentrikus ország. Ugyanabban a munkakörben lényegesen jobban megfizetik a diplomásokat, mint a diplomátlanokat. (Nyugat-Európában a diplomások csak 30-40 százalékkal keresnek többet a diplomátlanoknál, ezért ott érdemes mérlegelni, hogy ezért a többletért van-e értelme 5 évet tanulással tölteni. Magyarországon viszont egyértelműen érdemes diplomát szerezni.)
Egyébként a nyelvvizsgákra érdemes ráhajtani, mert diplomája lassan mindenkinek lesz, de a nyelvekkel a többség hadilábon áll, pedig a nyelvtudás is fontos a "munkaerőpiac"-on.
Ha igazi felsőoktatási intézményben szerzed, pl.: BME, akkor sokat ér.
De ha egy gábordéneses wcpapírod van, amit pénzért vettél, akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!