Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » FONTOS.! Fotográfia, média,...

FONTOS.! Fotográfia, média, művészetelmélet, újságírás, filmek. Továbbtanulás? Valaki jár valamelyikre? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Most vagyok harmadikos Szabolcs megyében, egy elég jó gimiben,kb 3,7 - 4-es átlaggal..A matek az nagyon nem megy,sem a reáltárgyak,de viszont az irodalom,a művészet,az esztétika nagyon érdekel.Elég műveltnek tartom magam,és szeretnék a későbbiekben valamilyen művészeti ággal foglalkozni.Az érdeklődési köreim a fotózás,újságírás,filmek..Már keresgéltem a fotográfia szakkal kapcsolatos dolgok között.Nem vagyok Pesti,és elég messze lakom Pesttől,de azt tudom hogy Pesten szeretnék tanulni.Tudom hogy fotográfiát lehet az Iparművészeti Egyetemen tanulni,de oda irtó nehéz bekerülni...Olvastam hogy az érettségi meg a pontszámok egyáltalán nem számítanak,és felvételi van.:S

A másik lehetőség a Budapesti Kommunikációs Főiskola,oda is szintén felvételizni kell.Elolvastam hogy miből áll a 2 fordulós felvételi,és iszonyat nehéznek találom..Sajnos semmilyen fotografikai előképzettségem nincs,vajmi keveset tudok róla,és még egy rendes fényképezőgépem sincs.Vagyis..ami azt illeti nincs is semmilyen.De azt tudom hogy nagyon érdekel,és ezzel szeretnék foglalkozni..Amiben megmutathatom a kreativitásomat.Valószínű hogy oda sem fogok majd bekerülni..:S A további lehetőségek közt szerepel még az OKJ-s képzés..Az is sokba kerül,kb 300 ezer forint,16 hónapos+még a vizsgadíjak meg miegymás.Ha azt elvégzem,lesz egy szakképesítésem,és talán munkám is (de elég kevés rá az esély.Bár..Pesten azért lehet munkát találni.De amúgy nem tudom..meghát elég pesszimista vagyok) Vagy esetleg az okj-s elvégzése után felvételizhetnék a BKF-re vagy az Iparművészetire...Akkor nagyobb eséllyel indulnék.

De a szüleim mit szólnának ahhoz hogy felmegyek Pestre,fizetniük kell az albérletemet,és még csak nem is felsőoktatási intézményben tanulok,hanem okj-s képzést csinálok(amit mellesleg szintén fizetniük kell)..? Az is valószínű hogy közben dolgoznom kell majd,vagy valami.Bár nappali tagozatos szóval nem tudom...Nincs olyan sok pénzünk,átlagos középosztálybeli család vagyunk.Tudom hogy nagyon nehéz elhelyezkedni,főleg az ilyen területeken,de olyasmit nem szeretnék csinálni amit utálok...

Szeretném ha valaki segítene nekem,aki maga is fotózással vagy a kérdésemben felsoroltak valamelyikével foglalkozik..Hogy lehet ezzel a szakmával elhelyezkedni?Azok a dolgok is érdekelnek..az újságírás is.Legfőképp.Még nem néztem utána igazán,most inkább a fotózásra koncentrálok.De az is érdekel,és nagyon szívesen fogadom a vele kapcsolatos információkat.Eléggé kétségbe vagyok esve,de azt tudom hogy Pestre szeretnék menni,és ott érvényesülni.Ahol én lakom nem igazán vannak lehetőségek,és van bennem kellő ambíció,kreativitás.Azt hiszem..és én valami többre vágyom.Nem szeretnék a Tesco-ban árufeltöltő lenni...

Nagyon szeretném ha segítenétek..Kérlek..:S Bocs hogy hosszúra sikeredett...:S

2010. dec. 11. 13:24
 1/4 anonim válasza:

Egyetem nem jöhet szóba? Tudomásom szerint a következő egyetemeken van kommunikáció- és médiatudomány szak: ELTE, Corvinus, Pázmány. Tény, hogy mivel ez amolyan divatszak lett az utóbbi években, a ponthatár az ELTE-n elég magas, és a Corvinuson se sokkal alacsonyabb. (a Pázmányon viszont nem olyan brutális, ugyanakkor annak az egyetemnek az a hátránya, hogy eléggé el van dugva) Egy tipp: az ELTE-n a szabad bölcsészet alapszakon vannak olyan szakirányok, hogy esztétika, filmelmélet és filmtörténet, illetve kommunikáció- és médiatudomány.

Lakni pedig inkább kollégiumban lakj szerintem, szociális szempontból is sokkal jobb megoldás, mint az albérlet.

2010. dec. 11. 17:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen,csak tudod attól tartok hogy egyetemre engem nem igazán vennének fel..A koli valóban jobb megoldás lenne,de ha nincs egyetem ugye nincs koli sem...
2010. dec. 18. 14:16
 3/4 polaroidcat válasza:

szia!

bár tavaly érkezett a kérdésed, mivel harmadikos voltál, gondolom, idén érettségizel. pesten találsz ingyenes okj-képzést (fotográfiát), én is oda jelentkezem. aktuális még a kérdés vagy esetleg találtál valamit?

2011. máj. 13. 22:37
 4/4 anonim válasza:

szia.

most olvastam a kérdésedet, és szinte én is írhattam volna.. komolyan. annyi különbséggel hogy engem nem nagyon érdekel az újságírás..

mi lett veled? hova sikerült menni? tapasztalatokat tudnál írni?

2011. aug. 18. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!