Valaki mesélne nekem az okj képzésről?
Hát mentős szeretnék lenni..
Ez elég?:D
Na látod tudsz te ha akarsz. Bár ennél értelmesebbnek kell lenned ahhoz,hogy jó mentős legyél.
Szóval két módja van el kell döntsd pontosan mit akarsz. Mentőautót vezetni vagy mentő ápoló lenni, vgay mentőtiszt. mindegyikhez más képzés kell máshol kell kezdeni.
Mentő söför min érettségi és hivatásos jogsi illetve bizonyos levezetett km és jó helyismeret. Nem árt ha van egy OKJ Ápolóid is azzal kisegíthetsz alkalmasint ( OKJ ápoló felsőfokú szakkképzés bármely eü szakközépben megszerezhető 2 év nappali)
Aztán ha mentő áplo akarsz lenni érettségi+OKJ mentő szkaáplói melyet 2 év nappalin tudsz megcsinálni utána mehetsz dolgozni.
Mentőtiszt érettségi után jelentkezel eü főiskolára és ott elvgézed a 4 év ( vagy bolognában bsc és msc képzést) főiskolát és leszel diplomás mentőtiszt. De ez már nme OKj
Köszönöm.
Csak tudod azt hittem hogy az Okj csak mentősöket képez...de mostmár tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!