Milyen végzetség illetve milyen gyakorlat szükséges ahoz hogy valaki mütös legyen vagy mütös aszisztens?
Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 17:04
1/6 anonim válasza:
Egészségügyi szakközép ,majd ha tovább akarsz tanulni akkor Orvosi egyetem.azon belül az ehhez kapcsolódó szak..
De ha Még nem tartasz itt akkor ajánlom,hogy minél többet tanuld a nyelvtant mert a helyesírásod borzalmas...
2/6 A kérdező kommentje:
nem akrok müteni!kiváncsi kérdés volt!de várom a további válaszokat!
2010. dec. 1. 17:23
4/6 anonim válasza:
A műtőssegéd meg a műtős asszisztens nem orvos. Sima OKJ képzés kell hozzá, úgy tudom. Legalábbis nekem egy műtőssegéd ezt mondta a kórházban:) Azt hiszem 1 éves a tanfolyam. A műtős asszisztens ("műtősnő") meg talán kettő. De az években nem vagyok biztos:)
5/6 anonim válasza:
Aki konkrétan műt, az a sebész, neki értelemszerűen orvosi egyetem kell. Ezt értetted műtős alatt?
Aztán van a műtős szakasszisztens, ez érettségi után egy OKJ-s képzés. De lehet, hogy őket hívják köznyelven műtősnek és igazából ugyanazt a foglalkozást kérdezted? :)
Van még a műtős fiú, húúú, hát ehhez őszintén szólva nem tudom, hogy milyen végzettség kell.
Meg még van az aneszteziológiai szakasszisztens, ami szintén OKJ-s, ő a az altatóorvosnak segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!