Át lehet íratkozni másik iskolába, évközben?
10. osztályos szakiskolás tanuló vagyok, és szeretnék átmenni egy másik suliba.
Az a baj hogy van 8-9 igazolatlan órám és a tanárgyakból se állok fényesen. Azért szeretnék átmenni, másik iskolába mert pont az itteni környezet miatt romlott meg a teljesítményem.
Azt tudom, hogy szakiskolából, csak úgyanúgy szakiskolába lehet átmenni, de egyáltalán van rá lehetőség év közben?
persze hogy van!
beszéld meg szüleiidel mondd el ezt az ofődnek és már onnatol alakul majd magátol :) én is év közbe válotottam sulit és nem bántam meg :)
sok sikert
Lehetőség van.
Először is, keresd meg azt az iskolát, ahová szívesebben járnál (szülővel). Menj a titkárságra (igazgatóhoz), és mondd el, hogy szeretnél átiratkozni. Ha van hely (általában csak ezen múlik), átvesznek, és akkor kiállítanak egy "Befogadó Nyilatkozatot", amit elküldenek postán vagy Veled a volt sulidba, igazolva, hogy már másik suliban folytatod tanulmányaidat.
Ez azért kell, mert tanköteles vagy és valahol tanulnod kell.
Év közben a tanév eleje, illetve az első félév végéig "szerencsés" átmenni (keveset kell bepótolni!).
A napló fénymásolatát vinned kell magaddal!!! (jegyek, hiányzások). Ezt kérni fogják az új suliban.
Köszönöm a válaszokat!
Hát én inkább a félévi bizi után akarnék átmenni mert javítani szeretnék, mert így félek hogy esélyem sincs hogy átvegyenek. :S
És még az lenne a kérdésem, hogy úgy is át lehet másik iskolába menni, hogy nem azt a szakmát tanulnám amit a mostaniba, hanem teljesen mást?
Mert a mostanit teljesen megbántam stb ....
Mivel tizedikes szakképzős tanuló vagy, az átmenetel más szakmára nem lehet gond!!!! )-10. évfolyam csak alapozó évfolyam!
Tanulj olyat, ami érdekel, de áll meg a helyed!
(Előző voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!