Mi történik ha 16 évesen ott hagyom az iskolát de 18 éves koromig vagyok tanköteles?
nehogy már neked kelljen eltartani a családodat. anyukádék? nem dolgoznak? amúgy meg nem tudom , diákmunka lenne a megoldás, de nem tudom hogy az így lehetséges-e .
meg azzal nem is keresel sokat, szóval egyedül akkor sem tudod eltartani a családodat.
Éppen azért vagy tanköteles, mert nem hagyhatod ott az iskolát. Lehetsz magántanuló, ha annyira nem akarsz bejárni, de akkor meg vizsgáznod kell majd az anyagból (minden tárgyból).
Előző válaszadóval egyetértek, nehogy neked kelljen eltartani a családodat. 16 évesen végzettséged sincs, nem hiszem hogy sok munkalehetőséged lenne, max pár diákmunka, de azzal nem fogsz sokat keresni.
A fentiket még azzal egészíteném ki, hogy 50 igazolatlan óra után megvonják a családi pótlékot és még több után még bírságot is kiszabnak.
Vagyis, anyagilag még rosszabbul is jár a család, ha nem jársz iskolába...
Ha nagyon vészes a dolog, akkor legyél magántanuló, vagy suli mellett vállalj diákmunkát.
De figyelmeztetlek, hogy ha a tanulás helyett mást választasz, akkor jó eséllyel semmi sem lesz belőled az életben és majd a leendő családodnak is hasonló (anyagi) gondjai lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!