Ha nappali tagozaton járnék egyetemre (BA szakra), mellette végezhetek levelezőn ingyenes OKJ-s képzést?
hát :D most érted,... csak egy szakra vesznek fel, vagy nem tudom, hogy gondolod
összesen 12 államilag finanszírozott félévet biztosít neked az állam, ezt úgy használod fel, ahogy akarod, FELTÉVE HA felvesznek államilag finanszírozottra
Tegyük fel, hogy bejutsz egy nappali BA szakra, az minimum 6-7 félév. Ez mellett meg lehet csinálni egy OKJ-s képzést, ami legfeljebb 6, de a legtöbb 4 féléves, de egy felvételi időszakban csak egy valamire tudsz felvételizni, nemtom ez így érthető-e? :)
Viszont azt megcsinálhatod, hogy egyes középiskolákban is indul ugye OKJ képzés, viszont nem ingyenes, DE nem is kerül közel se annyiba, mint egy fizetős OKJ képzés egy főiskolán, TOVÁBBÁ nem viszi el a féléveket az államilag finanszírozott képzésből, viszont középiskolákban én még levelező OKJ-ről nem hallottam :)
hát meg tegyük hozzá, hogy ezek a középiskolai OKJ-k színvonala olyan amilyen ...
egyébként kérdésedre: megteheted igen, na csak hülyeségnek tartom, hiszen akkor a MA-szintet akarod majd fizetni? mert egy BA ugye magában sokat nem ér
azért ez nem feltétlen igaz, pl ahova én jártam középsuliba, az a közép a BGF-fel van így "leszerződve" úgymond, tehát a középsulis OKJ-végzettek egy részét átveszik BGF BsC-re, ami ugye nem sz*r, tekintve azt, hogy oda nem a legalacsonyabb épp az A-N-A bejutási küszöb
viszont a második válaszolónak tökéletesen igaza van abban, hogy a Mesterképzés féléveinek az ára kb 3-4x-se a BsC-nek,...
viszont az is igaz, hogy nem minden szaknál van ez így, hogy nem ér semmit a BA, mert pl. egy gépészmérnök vagy vegyészmérnök nem fog nekikezdeni OKJ-nek is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!