Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim vannak...

Milyen lehetőségeim vannak arra, hogy ne keljen fizetnem a főiskolás tanulmányaimért?

Figyelt kérdés
Most webmesteres OKJ-s képzésre járok, ebben az évben végzem el. Mik az esélyeim arra, hogy ne keljen fizetnem, mert anyagilag ez nem férne bele. Az egyik ismerősömtől hallottam, hogy azt mondták neki, hogy 12 félév ingyenes, de nem tudom, én ilyenről még sose hallottam. Tapasztalatokra lennék kíváncsi és érdekelne, hogy mit tanácsoltok.
2010. nov. 18. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Államilag finanszírozott szakra kell jelentkezni. Ahol persze magasabb a pontszám, mint az azonos képzést nyújtó költségtérítéses szakon.

Szóval jó eredményt (pontszámot) kell elérni a felvételin.

Üdv, HajDoktor

2010. nov. 18. 15:05
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

Hát igen, ez elég egyszerű. Ha államilag finanszírozott szakra jelentkezel, akkor nem kell fizetned tandíjat. És ha nappalin végzed el a sulit, akkor még különböző támogatásokat is kérhetsz. Lakhatási, szociális támogatás, Bursa Hungarica....

Tényleg 12 félévet járhatsz államilag finanszírozottan, de csak egy alap- és egy mesterszakot lehet ingyen elvégezni. Tehát két 6féléves alapszakot nem lehet államilag finanszírozottan elvégezni, max, párhuzamos képzésben. De ha még jobban érdekel a téma, nézegesd sűrűn a felvi.hu-t.

Sok sikert. December 15.-étől lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló szakokra.

2010. nov. 18. 16:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Még hozzátenném, ha felvettek, és csúszol, az is beleszámít az államilag finanszírozottságba. Magyarul ha te nem 3.5 év alatt végzed el az alapképzést, hanem mondjuk 5 év alatt, az ugyanúgy beleszámít, mint felhasznált államilag finanszírozott félév.
2010. nov. 18. 16:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az infókat :)
2010. nov. 18. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!