Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a feltétele annak hogy...

Mi a feltétele annak hogy magántanuló legyek? Mert magántanuló szeretnék lenni, és nem tudom hogyan csináljam.

Figyelt kérdés
én egy 16éves fiú vagyok és most Pestre járok suliba és minden reggel ha gyakorlatom van akkor 03:40-kor kelek , de ha elméletem van akkor meg 05:30-kor kelek, és már egészen ki vagyok bukva a koránkeléstől , nem beszélve azt hogy nem szeretem az osztályomat , most 11.-es vagyok és elszeretném végezni a 9.10.osztályt mert nekem nincs meg és tudom hogy az a kötelező most már. És eddig sokszor nem jártam be a suliba és ezért most az iskola a jegyzőnek beszólt hogy nem voltam iskolában , és elszeretnének vinni intézetbe, de én ezt megszeretném előzni úgy hogy akkor másik iskolában elkezdenék egy új évet és magántanuló lennék. És azt szeretném kérdezni hogy ezt hogyan tudnám megoldani? és hogy vannak e olyan iskolák ahova átvennének év közben 9.-be magántanulóként??? Am én Maglódon lakok...
2010. nov. 13. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt az illetékes iskolában tudod megkérdezni, hogy mik a pontos feltételei, hogy magántanuló lehess. De azt hiszem, kell hozzá komolyabb indok.

Azt meg, hogy átvesznek-e, annál az iskolánál kell megérdeklődni, ahova menni szeretnél, gondolom ez is sok mindentől függ (pl. iskolai eredmények, stb.).

2010. nov. 13. 10:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyon komoly indok kell hozzá, hogy magántanuló lehess, és persze sok pénz kell hozzá. Ugye nem gondolod, hogy ingyen eljárnak hozzád a tanárok? :D

A te esetedben inkább a kollégium a megoldás, ha nem bírsz korán kelni. Persze az is költséges, de biztos olcsóbban kijön, mint magántanárokat felfogadni.

2010. nov. 13. 11:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha koránkeléssel van gondod, akkor menjél koliba, mert ezért nem fognak magántanulóvá avanzsálni. A sok igazolatlan miatt el fogják venni a családi pótlékot. Inkább beszélj a suliddal, hogy miként lehet megoldani az utazási problémáidat.
2010. nov. 13. 11:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Kb tíz ilyen kérdés volt már a gyakorikérdéseken, nem igaz, hogy nem ajánlotta föl a gép, mikor beírtad a kérdést. Mint ahogy az se igaz, hogy nyomós indok vagy bármilyen indok kell a magántanulóvá váláshoz, ehhez jogod van és csak akkor utasíthatják el, ha ez a tanulásodat veszélyezteti. Viszont nem hinném, hogy bármelyik iskola, év közben meg aztán pláne átvenne magántanulónak, ugyanis ahhoz nekik nem fűződik anyagi érdekük. Legfeljebb nem túl egyenes úton, először felveteted magad, utána mikor már ott vagy, közlöd, hogy kérvényezed a magántanulói státuszt. De gyakorlatot teljesíteni, kétkezi szakmát tanulni nem tudsz magántanulóként . Ezeket az évfolyamokat se értem. Ha 11.-es vagy, akkor mi az, hogy el szeretnéd végezni a 9.-10. osztályt? Mért akarsz 9.-be menni, ha már arról van bizonyítványod? És mi a fenétől kell éjszaka kelni, ha összevissza 26 kilométerre laksz a 0 kilométerkőtől?
2010. nov. 13. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!