Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért érettségiznek sokkal...

Miért érettségiznek sokkal többen földrajzból közép, mint emelt szinten?

Figyelt kérdés
Az Oktatási hivatal statisztikái alapján évi 9-10 ezren érettségiznek középszinten földrajzból, és kb. 8-9 százan emelt szinten. Biológiából 5-5 ezer érettségiző, informatikából 8-10 és 5-6 ezren.

febr. 2. 17:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne emeltezni föciből?
febr. 2. 17:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mert sokan 5. érettségi tárgynak azt választják, mert sokak számára könnyebben befogadható, mint pl. a biológia.

Én pl. az 5. érettségi tantárgyamnak az informatikát választottam, de ha nem azt választottam volna, akkor a földrajzot. Szimplán azért, mert sokkal jobban fekszik nekem, mint például egy biológia. Egy biológia érettségi középszinten nagyobb erőbefektetést igényelt volna nekem, mint a földrajz.

febr. 2. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert sokaknak csak egy könnyebb 5. tárgy kell, és a választhatók közül a földrajz nagy többségében ilyen. Én estire jártam, és vagy rajz vagy földrajz közül lehetett választani, ezeket tanultuk.( értsd, persze lehet bármiből, de estin külön macera lett volna) Persze ha így nézzük, akkor a rajz könnyebb, de rengeteg estis is választja a földrajzot, nem véletlen. 2 év anyaga, a termtud tárgyak közül a legegyszerűbb. Én diszkalkuliás vagyok, ezért nekem a rajzot és földrajzot is meg kellett csinálni.
febr. 4. 14:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Két év anyaga? Én általánosban, és gimiben is tanultam, és utána lehetett volna még fakultációra menni.
febr. 4. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:
A középszintű földrajz érettségi a 9-10. es anyagból lazán megírható 4-es 5-ösre. Nem kell hozzá betéve tudni az általános iskolai anyagot, pláne, hogy gimiben kb mindent elölről kezdenek, részletesebben. Senki sem emlékszik már az általános iskolai tananyagra. Középiskolában jellemzően 2 évig vannak természettudományos tárgyak. Aki meg a kémia biosz földrajz fakultációs fiszem🌳szom elit Radnótiba, vagy ilyenekbe jár, ott nyilván van mindenféle szakkör, korrep, fakt meg emelt óraszám és szégyen egy 70%-os emelt is. De a kérdés nem is ez volt.
febr. 4. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!