Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Község általános iskolája...

Község általános iskolája vagy város sulija?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mi kb. 10 percre lakunk egy 2500 fős községben.

Jó a közösség, szeretünk itt lakni.

Sulit kell választani, amiben nem vagyunk jártasak.

Én városi suliba jártam annó, ahol kutyafüle is volt, ezért is oly nehéz számomra a döntés.

Igazából nekem tetszik, hogy itt bejárhat gyalog, gimibe már buszozni, lehet villamosozni is kell neki majd, ott meg majd lesz úgyis sok minden neki.

Néptáncoktatás van, azon kívül igazából semmi. Meg furulya.

Azonban családias az intézmény, sok programot szerveznek a családdal közösen, ami pedig élmény és szimpatikus.

Nyilván van ilyen, hogy szavalóverseny, rajz verseny, műsorok a nemzeti ünnepekre, évi 2-3 sport nap, 2 futóverseny, meg vannak ünnepelve szép előadásokkal a mikulás, karácsony.

Azt gondolom így szorosabb barátságok alakulhatnak a településen, ami nekem szimpatikus, amik már az óvodában is kialakulóban vannak.

Ezen kívül szoktunk úszni járni és ennyi. :) Majd ha felsős lesz gondoltuk, hogy elég lesz autóba ülni, mert HA szeretne akkor a zenetanulást szeretnénk támogatni.

Én nem szeretném túl terhelni, azt hiszem én is és férjem is inkább itt hagyná, mert az egészséges életmód, gyaloglás híve vagyok, ha már helyben vagyok!

Csak zavar kicsit, hogy nincs több program. Pl. Foci egyéb mozgásos program.

tegnap 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Ő mit szeretne?
tegnap 09:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Község általános iskolája.

Ha a gyereknek van esze, akkor nem fog magának plusz problémákat csinálni egy kis foci vagy más fszomftty miatt.

Sokkal többet számít az, ha nem kell járműközlekedéshez igazodni, meg korábban felkelni és bármi van, gyorsan be lehet érni.

Szerintem ez a közelség megfizethetetlen!

tegnap 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:
És ha nem válik be a községi suli, akkor még mindig viheted a városiba, mert akkor már muszáj lesz.
tegnap 10:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Én sem erőltetném a városit, később is lehet váltani, de azok alapján, amit elmondasz, hogy tudjátok anyagilag támogatni úszni, zenélni, ha szeretné, akkor ha kell magántanárhoz vinném szükség esetében. A városi suliban sem biztos az, hogy jobb tanárai lesznek. Én annyi hasznát láttam csak, hogy önálóbbak. Nagyobbak az osztályok, nincs a tanárnak annyi ideje, de ez nem feltétlen jó, mert így nagyobb eséllyel lehetnek az alapoknál lemaradásai, ami még lássuk be hosszútávon rossz.
tegnap 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindig a családiasabb a jobb választás!

A városiban lehet, hamarabb elromlik a gyerek..

A több lehetőség nem feltétlenül csak jót jelent.

tegnap 10:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Megyedikig mindenképp a helyi. Utána pedig, meglátjátok.
tegnap 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!