Hol tudnék ,, könnyebben " diplomát szerezni?
Figyelt kérdés
Ne ítéljetek annyira el. A kérdés háttere, hogy elég nehéz családi háttérből jöttem, estin érettségiztem. Minden érettségim 4-es 5-ös lett, bár - egyelőre?- csak középszinten. Enyhén mozgássérült vagyok, ráadásul már 25 éves és ennek tetejébe sajnos még diszkalkuliás is ( tehát matekos szakokat kizártam) Úgy érzem, nincs már annyi időm, mintha fiatalabb volnék, de mindenáron diplomát akarok szerezni, hogy akár csak egy irodába beüljek asszisztensi munkakörbe. Persze, jó lenne karriert építeni is, de nincsenek elrugaszkodott elvárásaim. Érdekelnek a nyelvek, de nagyon félek az ELTE-től és a PPKE-től, hogy mennyire vért izzadósan elvégezhető ezeken egy nyelvszak. Épp ezért ezekkel szemben nézegettem a Kodolányin a pedagógiát is, mert az az irány is érdekel, és a kodóról azt rebesgetik, hogy az sokkal könnyebb, mint egy nagyobb nevű egyetem. Ráadásul az iskola mellett muszáj dolgoznom is. Szívesen dolgoznék iskolában, gyerekek között is, a lényeg tényleg az lenne, hogy maga a munka ne legyen megterhelő és legyen egy felsőfokú végzettségem. Tudom, hogy a Kodolányi meg az ELTE kaliberű egyetemek egymással éles ellentétben állnak, de ilyen helyzetben ki mit javasolna?tegnap 14:35
A kérdező szavazást indított:
Könnyebb egyetemre menj ( KJE)
Nehezebb egyetemre menj ( ELTE, PPKE)
8 szavazat
1/6 anonim válasza:
A pedagógia nem tanárszak. Olyan munka nincs egy iskolában, ami nem megterhelő. Esetleg a pedagógiával egy iskolai könyvtáros állás betölthető, ha van rá igény.
2/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem tanárszak.
tegnap 14:57
3/6 anonim válasza:
Melyik nyelvről van szó? (Hátha akkor konkrétabban tudunk válaszolni.) Pl. ELTÉn nehézségileg két nyelvszak között is hatalmas különbség lehet.
4/6 A kérdező kommentje:
Orosz és ukrán az, ami érdekel.
tegnap 16:16
5/6 anonim válasza:
Nem hiszem hogy nem vagy képes elvégezni egy rendes szakotm, csak önbizalomhiányod van... Nekem is az volt sokáig, mert itt a gyakorin is olyan túlzások mennek a felsőoktatással kapcsolatban... Egyáltalán nem lehetetlen elvégezni.
6/6 anonim válasza:
Én germanisztika szakot végeztem, és azért nem volt teljesíthetetlen, még ha voltak is nehezebb tantárgyak. Az orosz/ukrán szakról nincs tapasztalatom, de szerintem ne félj ennyire, ha szorgalmas vagy, meg tudod csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!