Mi a véleményetek a biomérnök, biotechnológia vagy molekuláris bionika mérnök szakokról?
Most voltunk az Educatio kiállításon, és a fiam ezek iránt érdeklődik.
Én azt olvasom a neten, hogy nem nagyon lehet ezekkel elhelyezkedni, és nem is nagyon találok ilyen álláshirdetéseket (Talán rossz helyen keresem?)
Én rákérdeztem, és pl. egy biomérnök hallgató azt mondta, hogy elkapkodják a friss diplomásokat. És hogy nettó 800.000 a kezdőfizetés. Ez igaz lehet, vagy csak ki van nekik adva a marketingduma?
A biotechnológián meg a tanárok mondogatták, hogy ez a jövő, mennyi állás van ezzel kapcsolatban.
Ki mit gondol?
A másik opció még az lenne, hogy elmenne biológia-informatika szakos tanárnak. Ezzel biztos találna állást, kérdés, hogy mennyiért. Most tudom, hogy emeltek nekik, de a tapasztalataim szerint az elkövetkező 10 évben megint nem fognak.
Egyébként ha mondjuk kiégett valaki a tanításban, egy biológia tanár diplomával lemehet laborba dolgozni?
Nyugodtan engedd a gyereket az irányba ami iránt érdeklődik. Eszedbe ne jusson tanárnak küldeni,ha nem magától akar. Elmehet utána laborba,ha kieg,már a sarki kutyat is felveszik oda,mivel kb A hidegvizre valót fogja megkeresni vele. Mondjuk tanárként is. De még egyszer: ne. Te sem.gindolhatod komolyan hogy igen kisroptu,ambicio nélküli továbbtanulásra szannad a gyereket.
A kérdéshez: Vannak munkák,de még hogy.De jellemzően nem a professionon meg hasonló oldalakon hirdetgetnek,hanem a cégek saját oldalukon.
És valóban ez a jövő. Most ezt nem fejtem ki,de nem fog éhen halni vele,távolról sem. Ehhez jónak kell lenni benne,de ha igazán érdekli,kitartó és szorgalmas sokra fogja vinni! Ez egyébként minden szakmára igaz. Érdeklődés,lelkesedes,kitartás és szorgalom. Ezekre van szüksége.
Bocs,hogy ilyen megmondó hangulatu lett,de egy gyerek,majd egy felnőtt jövője a tét.
De a többi is jó
A lényeg,még egyszer: érdeklődés,lelkesedés,kitartás és szorgalom. Az előbbi kettő azert kell hogy elégedett legyen,az utóbbi kettő pedig hogy sikeres.
Sok sikert a fiadnak,drukkolok,hogy megvalósítsa az álmát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!