Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemre való felvételi...

Sziszi059 kérdése:

Egyetemre való felvételi előtt állok és nemzetközi tanulmányok alapképzésre szeretnék jelentkezni. Azonban problémám akadt azzal, hogy vajon a nappali vagy a levelő munkarend lenne a megfelelő számomra. Ebben tudtok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

Tanulás mellett mindenképp dolgoznom kell, emiatt gondolkodtam el a levelezőn.

Sokan mondták, akiknek ismerőse(i) levelezőn vannak és nagyon nehezen megy nekik a tanulás, mert nincs elég segítség nekik az anyag feldolgozásában és nehezen értik meg maguktól.

A nappalit jobban szeretném emiatt, hogy a tanulás könnyebb legyen, mert az oktató ad segítséget és elmagyarázza, ha valamit nem értek. Csak kérdés, hogy nappali mellett mennyit tudnék dolgozni... 😅

Ismerek olyat, aki szintén társadalomtudományokat tanul nappalin és 6 órában dolgozik, de nagyon stresszes és megterhelő neki a kettő egyszerre.

4 órás munkával meg nem biztos, hogy kapnék annyit fizetést, amennyi elég lenne.

Nem élek külön, családommal vagyok, de nem fognak támogatni, mivel "ez az én dolgom" így muszáj pénzhez jussak, mert kötelező havi kiadásaim vannak.

jan. 8. 16:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A nappalis tanulmányok melletti munkavégzés legnagyobb nehézsége abban áll, hogy a tárgy- és kurzusfelvételekkel csak korlátozott lehetőséged lesz minden félév elején az a félévi saját órarended kialakítására. Berakhatnak neked hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 6-ig bármikorra olyan, kötelező megjelenést megkívánó szemináriumot, amelyet nem felvenni csak csúszással lehet. S olyan munkahelyet találni, amely félévente alkalmazkodik az órarendedhez, hát az nem könnyű. Talán a kötetlen munkaidejű, pl. ügynöki munka jöhet szóba.
jan. 8. 17:17
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent a nem támogatnak? Be kell szállnod a költségekbe, vagy ha elköltözöl, magadnak kell megoldani a lakhatást?

Az utóbbi öneltartóként kolival, szociális ösztöndíjjal, plusz diákmunkával kihozható, ha nincsenek nagy igényeid. Ha haza is kell adnod, akkor marad a levelező.

jan. 8. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!