Szerintetek rossz ötlet otthagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Rosszul választottam szakot szerintem, de igazából a monotonitásból van elegem, hogy ülni kell egy asztalnál hónapokat, s közben nem érzem, hogy haladnék az életemmel bármerre is, miközben a pénzt, időt, energiát meg viszi ezerrel. Elegem lett így 1.5 év után, s még 3.5 év legalább hátra van. (tanári szak, biosz-töri) Dolgozom is valamennyit egyetem mellett, komolyan mondom, hogy az nem stresszel ennyire, miközben pörgősebb, mégis azt érzem, hasznosabbnak érzem ott magam. Persze, ha már elkezdtem az egyetemet illő befejezni. De ezen az áron? Levelezőn gondolkoztam még. Félreértés ne essék, nem siránkozás akar lenni.
dec. 31. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Mit csinálnál helyette?
dec. 31. 20:27
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Az az alapvető, megválaszolandó kérdés ilyen helyzetben, hogy voltaképp akarsz-e tanár lenni, el tudnád-e képzelni magadnak azt a jövőt, hogy egészen nyugdíjig minden nap 4-5 órát iskolai tanítással tölts. Már csak azért is, mert monotonitás abban is bőven lesz. Ha 40 évet tanítani szeretnél, érdemes végigküszködni a hátralévő 3 és fél évet az egyetemen. Ha nem, akkor legjobb, ha otthagyod az egyetemet és másfelé orientálódsz.
dec. 31. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
9%

Hát sokan 18 évesen végezve se tudnak haladni sokra. Inkább az a baj, hogy a szülők nem bírnak eléggé eltartani. Nincs elég generációs vagyon átadás felét. Egyetemisták a legszegényebb éveit éli meg ilyenkor.

Ha van jogsit, akkor futár lehetsz. Az nem eléggé monoton.

Gyógypedagógiát kellett volna választani, mert sima szakos tanárként hamar bele fogsz fásulni.

dec. 31. 21:41
 4/8 A kérdező kommentje:
3. Na ja. Most is egy albiban kell tengődnöm, s bár támogatnak a szüleim, de látom, hogy teher nekik. Nem vagyunk szegények, de lehet, hogy jobb lett volna eleve levelezőre mennem, akkor legalább a saját ágyamban alhatnék, s több munkatapasztalatom is lenne. De nappali képzés mellett? S az ösztöndíj is egy nagy nulla. Úgyhogy igen, nem egyszerű, s itt a közvetett tényezők is hozzájátszanak...
dec. 31. 22:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Jogsim amúgy van, szeretem az autókat is.
dec. 31. 22:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyaltalan nem akarsz tanar lenni, akkor felesleges megcsinalnod, csak elpazarlod a feleveidet.
tegnapelőtt 09:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt javaslom gondolkodj azon, mit szeretnél ehelyett. Elégedett lennél e azzal az állással, fizetéssel, ha ezt a szakot otthagyod, akár hosszútávon is. Illetve a másik része, hogy szeretnél-e tanár lenni? Meg fogod-e ezt mondjuk bánni? Ha ezekre a kérdésekre meg vannak a válaszok, akkor váltanék. Nem tudom, melyik egyetemre jársz, de az azért általános, hogy a képzés közepe nehezebb mint a vége.
tegnapelőtt 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:

A kérdés az, hogy szereted-e a szakodat? Akarsz-e tanár lenni, vagy nem? Ha elvégzed a szakod, akkor tényleg ebben akarsz dolgozni? Mert, ha nem akkor 0 értelme van. Mi az ami érdekelne helyette? Tanulni akarsz épp vagy csak dolgozni? Ne hidd, hogy a levelező is gyerekjáték.

Én 4 szakma után mentem egyetemre. Szüleim nullát támogatnak benne. Mondhatni még lelkileg sem, nem hogy pénzben. Levelezőn vagyok, amit én fizetek, de még így is csak viszem a pénzt itthonról, mert a tandíj+autó fenntartás, meg alapvető dolgok, amik a munkámhoz kellenek azok rám várnak(pedig egy 26 éves autóm van, amit én magam szerelek, ha kell, meg én tankolom). Én meg pont amúgy fordítva vagyok. A munkámat rühellem, gyűlölöm, és csak az egyetemen érzem magamat nyugodtan. Úgy érzem, hogy annak van értelme, hogy ott ülök, a munkámnak meg semmi értelme sincs, csak és kizárólag a saját magam fenntartása érdekében végzem. Vezetni, és szerelni szeretek, szóval mentőövnek arra gondoltam, hogy idén nappalin elkezdem az autószerelő technikusit duálison, mellette meg marad a levelező. Így nagyrészt szinte csak tanulnom kell, és koli által itthonról is megszabadulok(Mert itthon is teher vagyok). Meg kapok pénzt is, ráadásul azt szeretni is fogom, mert szerelni szeretek. Meg jelentkeztem futár pozícióra, mert a vezetés nekem nem okoz gondot(volt, hogy egyben vezettem 8-10 órát szünet nélkül, és nem szenvedtem annyira, mint a mostani munkahelyemen, ahol minden egyes perc egy kín).

tegnap 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!