Biológiából v. kémiából nehezebb az emelt szintű érettségi?
Figyelt kérdés
Sokaktól hallottam már, hogy a biológia sokkal nehezebb... szerintetek?2010. nov. 6. 22:47
1/8 anonim válasza:
Szerintem a biosz a nehezebb. Kevésbé kiszámítható, több meglepetés lehet a témákban.
2/8 anonim válasza:
én kémiát csináltam, az nekem könnyű volt :)
3/8 anonim válasza:
én mind a kettőre készülök emelten...én a kémiától jobban parázok..:/
4/8 A kérdező kommentje:
Én nagyon régóta szeretnék bioszból emeltet kémiából pedig közepet (jövőre érettségizem), de a tanárom azt mondta, hogy jól gondoljam át... mert ugye ha teszem azt a biosz közép szintűm 90-95%-os és az emelt csak 60-70% akkor a középre sokkal több pontot kapok. Jó persze az emelt szinten a 60-70% is nagyon jó, de orvosira viszont kevés... (állatorvosira készülök). Úgyhogy mostanában gondolkodom rajta, hogy megcsinálom inkább a kémia emeltet és a biosz meg marad középszinten. A kémia valamivel "kiszámíthatóbb" mint a biosz... Igaz, a biológiát sokkal-sokkal jobban szeretem és érdekesebbnek tartom, de mi van ha pont kifogok egy kérdésekben szivatós évet, és ezen bukik el az állatorvosi álmom...?! :/
2010. nov. 6. 23:12
5/8 anonim válasza:
és ha idén csinálnál bioszból egy közepet? vagy esetleg ősszel? és utána megpróbálhatod az emeltet is.
vagy most egy emelt kémia? ha jó tanuló vagy, meg érted, akkor ennyi idő alatt felkészülsz.
6/8 anonim válasza:
Szerintem a kémia könnyebb, de csak azért mert az jobban szeretem, de kinek mi, én bioszból is faktos voltam, de nézegettem régebbi emelteket és azért dülledt ki a szemem egyszer-kétszer h wtf.
7/8 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy a közép kémia és az emelt kémia között kevesebb a különbség, mint a biosz közép és a biosz emelt között.
Állítólag az emelt kémia elméleti anyaga alig több, mint a középé, csak a számolások durvábbak. Ha jó vagy számolásokból, akkor lehet érdemesebb inkább a kémiát csinálni.
Amúgy szerintem a biosz is megoldható. Én emelteztem belőle, el kellett rajta gondolkodni, az biztos, de ha az ember átlátja a dolgokat, szerintem nem vészes.
8/8 anonim válasza:
mindkettö nehéz, de ha belelendül az ember akkor már könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!