Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Újrakezdenétek egy képzést?

Újrakezdenétek egy képzést?

Figyelt kérdés

Újrakezdtem az álomszakom fél évvel később, viszont megint otthagytam. Depressziós vagyok, az elmúlt pár évben nagyon sok tragédia történt a magánéletemben, nem igazán dolgoztam fel.

Mindig is imádtam tanulni, de az elmúlt másfél évben azt érzem, hogy nem tudok leülni akár 1 órára sem tanulni, nem tudok koncentrálni, folyamatosan máson pörög az agyam. Alvásproblémáim is vannak, most szeptemberben pedig a pánikrohamok is elkezdődtek.

Ezek miatt, semmit nem tanultam, volt hogy egész nap csak feküdtem itthon, és így teltek a hetek. Ismét feladtam.

Most eldöntöttem hogy ez nem élet így, szeretnék elmenni pszichológushoz, vagy legalább sportolni elkezdeni hogy ne csak tengjek egész nap, és hátha ha napról napra többet csinálok akkor fokozatosan ki tudok ebből mászni.

Gondoltam hogy elkezdek szeptemberben egy másik szakot, viszont ott motoszkál a fejemben hogy mennyire szerettem volna azt amit most ott hagytam, de már szégyellném harmadjára is újrakezdeni. Talán pár év múlva, egy másik diploma mellé.

Döntésképtelen vagyok, teljesen összezavarodottan.

Ti mit tennétek?

Nekem most jelenleg az a prioritásom, hogy magamat és az egészségemet szedjem rendbe.

Ti újrakezdenétek harmadjára is egy szakot, vagy engedjem el?

dec. 19. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha álomszak, és nem a szakkal kapcsolatos nehézségek miatt nem tudtam elkezdeni (értsd. nem bírom megtanulni az anatómiát, ha meggebedek se), akkor MIUTÁN rendberaktam magam, elkezdeném harmadjára. Minek fogjál bele másba, amit nem akarsz?

Viszont fontos, hogy azután menj el rá, hogy már összeraktad magad, mert az egyetem önmagában elég megterhelő tud lenni, azalatt gyógyulni nem igazán tudsz. Szedd össze magad és akkor aztán tényleg kezdd el azt, amiről idáig csak álmodtál! Hajrá!

dec. 19. 13:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem kezdenék másba, ami nem érdekel annyira.
dec. 19. 14:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hogy az az álomszak mennyire tenne jót a mentális egészségednek
dec. 19. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
En azt nem ertem, hogy mit jelent az, hogy otthagytad? Kiiratkoztal minden akalommal? Azt irod, hogy fel evvel kesobb ujrakezdted, de a passzivaltatas pont erre valo…
dec. 19. 16:22
 5/7 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem ha valóban ez lenne a te álomszakod, akkor semmilyen körülmények között nem hagytad volna ott és pláne nem már másodjára..

És most harmadjára is bele akarsz kezdeni..

Szüleid mit szólnak?

Szerintem jót tenne neked egy kis fizikai munka, hogy kigyere a gödörből és megtaláld a válaszokat a négy falon kívül..

dec. 19. 19:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
dec. 19. 19:49
 7/7 anonim ***** válasza:
86%

Biztos hogy nem kezdeném újra.

#5-nek igaza van

dec. 19. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!