Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mostanában rengeteget járunk...

Mostanában rengeteget járunk orvoshoz. Ha rossz dokihoz kerülünk be, akkor biztos lehetek benne, hogy ott a pasziánsz a képernyőjén. Hogyan lehet ilyen pozícióba kerülni?

Figyelt kérdés

Az első, ami meglepett, hogy még a paszinánszot használják, a másik, hogy vannak orvosok, akik kockára unatkozzák magukat.

Bizony kiderült, hogy az adott folyosón van négy orvos, abból kettő beleszakad a munkába, kettőt megöl az unalom.

Hogy lehet egy ilyen pozíciót megfogni? Nem szeretnék gyógyítani, egy gyorstalpaló képzést keresek, ami után jól fizetnek és csinálhatom az aktuális munkámat tovább (on-line tudom végezni, pasziánsz helyett).

ma 09:47
 1/9 A kérdező kommentje:
A közelmúltban rosszul lettem. A kedvesem mentőt hívott. Bevittek az ügyeletre. Két orvos nézett meg. Egyik sem jött kézfogási távolságnál közelebb. Az ügyeletre belépés és távozás között olyan fél óra volt (vidéki ügyelet)... Elmentem a háziorvosom helyetteséhez (épp szabin volt), aki szintén távolról nézett meg. Azóta lassan de magától javul az állapotom...
ma 09:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kidühöngted magad?
ma 10:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Azon már régen túl vagyok (ma már gyorsan kidühöngöm magam, ez úgy tűnik a korral jár).

Már a következtetéseket vonom le. Ezek egyike, hogy egy ilyen pozíciót nem lehet kihagyni.

ma 10:33
 4/9 A kérdező kommentje:

A nejem története is érdekes. Évekig kezelték baktérium fertőzéssel. Pár év múlva kiderült, hogy rákja van, nem fertőzés. Mire ez kiderült, a gyógyításról nem, csak állapot javításról volt szó.

Ha egy mérnök hibázik, akkor lesittelik. Ha egy orvos öl, az benne van a kockázatban.

ma 10:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Most mérnök vagyok. Hatalmas felelősséggel. Ahhoz, hogy a kis vagyonkámat (egy házrész, egy öreg autó) elvegyék, csak annyi kell, hogy egy ügyfél elégedetlen legyen (Tudod: Termékfelelősségi rendszer). Orvosként felelősségem sem lenne.
ma 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Hm megtudom érteni ezt a látásmódodat :( Én orvosira járok, de hidd el... már mielőtt betettem ide a lábam tudtam milyen elfuserált az eü. És képzeld, nem lepett meg semmi. Azért +-um, hogy láttam nagyon eltökélt, folyamatosan talpon levő dokikat a vese osztályon (Szeged), ott aztán olyan volt mint bármelyik medikus sorozatban, jöttek-mentek, csak a betegre koncentráltak, mindent monitoroztak. De szomorú, hogy ENNEK kell örülni és ez nem az alap. Sajnálom, ami a feleségeddel történt. De manapság az eü csak egy másik nagyhatalom/business a bankok és a politika mellett. Amúgy talán ha elkezdenél valami gép-műszer kezelőit azzal nincs 8h munkád. MRI/CT vagy kisebb műszerekkel való foglalkozás. Szerintem emberekkel ne foglalkozz, ha te is csak álldogálni szeretnél, abból van elég.
ma 11:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Emberekkel nem akarok foglalkozni, nagyon határozottan nem. Éppen az a bajom, hogy nagyon elegem van az ügyfeleimből.
ma 12:35
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen vannak olyan orvosok, akik dolgoznak, akár sokat is. Láttam olyan orvost, aki olyan fáradtan rendelt, hogy alig látott, többször kérdezett rá ugyan arra. Az előző háziorvosom már szellemileg úgy leépült, hogy nem vette észre, hogy más kartonja van előtte, nem az enyém.

Két olyan orvossal is találkoztam olyan aki nem beszélt rendesen magyarul. A múlt héten az üllői úti SBO-n két valószínűleg arab gyakornokkal volt probléma, hogy sem angolul, sem magyarul nem értették az elöljáró utasítását. A kép nagyon vegyes és érdekes, de most a saját utamat keresem. Pillanatnyilag úgy tűnik, a felelősségre vonhatatlanság és a lehetőség a lógásra nagyon vonzó.

ma 12:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Terveztem, hogy természetgyógyász leszek, mivel azt látom hogy mindegyiknek a fő mondanivalója, hogy "ne szedd a gyógyszereidet". Arra jutottam, hogy ilyet én is tudok mondani, de éppen azt nem oldja meg, hogy nem akarok emberekkel foglalkozni.
ma 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!