Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Óbudai egyetem ipari formaterv...

Óbudai egyetem ipari formatervezés/építészmérnöki kar vélemények, tippek?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem, és nem teljesen tudom még, hogy merre mennék szívesen. Érdekel az építészet, de annyira kiemelkedő érzékem nincsen a matekhoz sajnos, hogy megpróbáljak egy BME-t. Inkább művészetibb beállítottságú vagyok (érdekelne a pszichológia is, de Dunát lehet velük rekeszteni, tudom), a legjobban ezt a kettőt ötvözni pedig talán belsőépítészként tudnám, ami Budapesten sajnos csak komoly pénzekért fut alapképzésként, ezért valami alternatív megoldásként a címben említett karokat találtam, ahonnan tovább is lehetne menni, és úgy hallottam elvégezhető, sőt...

Aki esetleg ott tanul/végzett, tudnátok véleményt mondani? Hogy milyen és utána hova tovább, milyen erősségű embereknek ajánlatátok, közösség, hangulat stb. Esetleg a nemek arànya

dec. 14. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:
75%

Én a BME-n végeztem el ezt a képzést, több a lány, mint a fiú, nálunk olyan 60-40 volt az arány, de úgy tudom, az Óbudain tanultok varrni, meg ilyenek, ezért ott még több lányt tippelek. Nálunk inkább gépészmérnöki képzés volt művészköntösben.

Egyébként hasonlóan voltam vele, mint te, érdekelt a pszichológia is... De a matektól nem féltem, mert mindent az alapoktól tanítanak, már az első félév előtti nyáron lehet gyakorolni egy BME-s oldalon a 0. matek zhra, szóval csak ki kell tartani, szprgalmasnak kell lenni, és teljesíthető.

Amúgy nem mondom, hogy nem tévesztettem pályát. De máig nem tudom, mi lett volna jobb. A csoporttársaim közül többen találtak munkát ezen a területen.

dec. 15. 04:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha napi 8 órában akar valaki "mérnöki" bért keresni akkor én az epìtész-épìtő párost jó messzire elkerulnem az epìtőiparral együtt.
dec. 15. 11:07
 3/3 A kérdező kommentje:
2.- mit tudnál ajánlani helyette? :D
dec. 15. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!